Hoefnet

Nieuws

Sterk tweespanteam verdedigt WK-goud

04-08-2011

Bondscoach Harry de Ruyter (Kessel, Lb.) heeft de deelnemers bekend gemaakt, die Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap voor tweespan paarden in het Franse Conty van 25 tot en met 28 augustus. Regerend wereldkampioen Harrie Verstappen (Eersel), Nederlands Kampioen Raymond Letteboer (Oud-Ootmarsum), Tom Engbers (Vasse) en Gerard Leijten (Eersel) reizen naar Frankrijk af.

Harry de Ruyter maakt voorafgaand aan de veterinaire keuring op 24 augustus het driekoppige equipe bekend dat de in 2009 behaalde gouden teammedaille gaat verdedigen. De organisatie besloot deze week in overleg met de FEI dat er naast een compleet landenteam ook een individuele deelnemer mag worden afgevaardigd. Dit maakte de keuze voor De Ruyter iets makkelijker: "Ik ben heel blij met de vierde startplaats. We kunnen nu vier zeer sterke kandidaten laten starten, ze hebben het allemaal verdiend. We moeten uiteraard zien hoe ver we kunnen komen, maar ik heb alle vertrouwen in deze deelnemers."

Harrie Verstappen moest afgelopen weekend vanwege een vermeende maagbloeding de strijd in Beekbergen staken. Na uitgebreid onderzoek werd Verstappen gezond verklaard en kreeg hij deze week groen licht van de artsen om aan het WK deel te nemen. De dit seizoen zeer goed presterende menners Raymond Letteboer en Tom Engbers maken hun WK-debuut in Conty. De sterk rijdende Gerard Leijten nam al eerder deel aan de Wereldkampioenschappen tweespannen in 2007 en in 2001 droeg bij aan het teamzilver voor Nederland.

De Nederlandse tweespanrijders worden in Conty begeleid door bondscoach Harry de Ruyter, teamveterinair Albert van Unen (Vinkega) en teammanager Adrianne van Waardenberg-Nooren (Bussum). Harrie Verstappen Harrie Verstappen
Tom Engbers Tom Engbers
Raymond Letteboer Raymond Letteboer
Gerard Leijten Gerard Leijten