Gemeente Noordenveld

Roderwolde

Afsluiting fietsbrug Roderwolde

Gepubliceerd op: 04 augustus 2011

De fietsbrug over het Peizerdiep, tussen Roderwolde en Peizerwold (tolhuisje), is voor onbepaalde tijd afgesloten voor alle verkeersdeelnemers. Aanleiding voor deze afsluiting zijn recente schades aan het brugdek en de slechte staat van de dragende constructie. Vrijwel wekelijks moeten er reparaties aan de brug worden uitgevoerd. Bij gebruik door meerdere verkeersdeelnemers is de stabiliteit van de dragende constructie niet meer te garanderen. Ook met eenvoudige noodmaatregelen is de brug niet meer verantwoord in de been te houden.
De voorbereidingen voor het vervangen van de brug zijn in volle gang. Naar verwachting zal een nieuwe brug eind 2011 gereed zijn. Met behulp van borden worden de (brom)fietsers op diverse plaatsen op de stremming van de brug voorbij Roderwolde geattendeerd.

Fietspad Roderwolderdijk

Volgens planning is het betonfietspad over de Roderwolderdijk richting Peizermade in november 2011gereed. Dan is er weer een comfortabele fietsroute richting Groningen beschikbaar. Voorlopig moet het (brom)fietsverkeer via Roderwolde richting Groningen en terug via de Hooiweg/Matsloot of Peize rijden.