KNHS

VMF Stables sponsort Tessa Baaijens-van de Vrie 4 augustus 2011
Tessa Baaijens met VMF Zethar

Voor de gehandicapte amazone Tessa Baaijens van de Vrie (31) uit Goes zijn haar stoutste dromen waar geworden. Met hulp van Stichting Vrienden Dressuurstal van Baalen heeft zij een sponsor gevonden in de kwaliteitsstal VMF Stables uit Ellemeet op Schouwen-Duiveland. VMF Stables biedt Baaijens stalling aan en dagelijkse begeleiding en trainingshulp.

Bovendien kan Tessa in overleg gebruik maken van de vervoersmogelijkheden van de stal naar wedstrijden. Tessa Baaijens is er sprakeloos van: Ik kan het bijna nog niet geloven en weet eigenlijk niet goed wat te zeggen. De financiën en het vervoer waren steeds een groot vraagpunt en nu is dat in één keer opgelost! Het is ongelooflijk. Nou kan ik me echt helemaal op het paardrijden concentreren.

Eigenares Liesbeth van Oosten zegt: Wij wilden graag wat doen voor een ambitieus talent dat steun kan gebruiken. Door Mara de Bel en Coby van Baalen, die naast haar drukke trainingspraktijk ook bewonderenswaardig veel tijd vrijmaakt voor de gehandicaptensport, kwamen we in contact met Tessa. Wij zien dit als een gezamenlijke nieuwe uitdaging voor Tessa, onze stalamazone Emma van den Hooven en mij. We verheugen ons erop!

Emma van den Hooven (27) uit Koudekerke gaat Tessas paard Riana bijrijden. Liesbeth van Oosten is ORUN-gediplomeerd en gaat trainingshulp bieden, terwijl Annemarie Hertzberger waar Tessa al lang voor haar ongeluk rijles van kreeg, nog wekelijks zal komen lesgeven.

Dat ongeluk dateert van 2002. Toen smakte Tessa met paard en al tegen de straat. Ze lag tien dagen in coma en moest alles weer opnieuw leren. Haar ernstige krachtsvermindering is niet hersteld, de constante ruis in haar oren is niet overgegaan en haar concentratie en coördinatievermogen zijn beperkt gebleven. In 2009 kwam Tessa voor het eerst uit in de aangepaste dressuursport en daarmee had ze haar favoriete sport en een stuk leven weer terug. Tegenwoordig komt Tessa ook in de reguliere sport uit op Z-niveau met haar paard Riana keur, die ze met de nodige hulp zelf zover bracht.

Tessa Baaijens van de Vrie zal dit weekend op de observatiewedstrijd voor het EK-team in het Belgische Hulsterlo al rijden met het logo van VMF op haar zadeldekje.

Het drievrouwschap Liesbeth van Oosten, stalamazone Emma van den Hooven en Tessa Baaijens van de Vrie zet hoog in: het doel is de Paralympics van 2012 in Londen.
Ja, we staan hier met zn drieën met veel ambitie en inzet en we willen absoluut naar Londen, zegt Liesbeth van Oosten, aan onze inzet zal het niet liggen!

Foto www.dressagedirect.com
Leo van Oosten, Tessa Baaijens van de Vrie, de Gelderse hengst VMF Zethar, Emma van den Hooven en Liesbeth van Oosten bij VMF Stables in Ellemeet die Tessa gaat ondersteunen