Gemeente Stede Broec

Spektakel 2011 was weer een topper!


01-08-2011 De zesde editie van ons muzikale en culturele tweedaagse evenement Spektakel op het Plein, zit er weer op. De organisatie kijkt terug op een geslaagd weekend vol hoogtepunten. Een terugblik van wethouder Lydia Groot:

"Elk jaar is het toch weer spannend. Gaat het allemaal goed, komen de artiesten opdagen, voldoen ze aan de verwachtingen, komen er genoeg mensen maar ook: wordt het niet tè druk en vooral: zullen de weergoden ons goed gezind zijn? Het liep allemaal weer als een trein en kleine `foutjes' werden geruisloos hersteld. Op het plein kreeg ik verschillende reacties. Het leuke van de mensen uit Stede Broec is dat ze me gewoon aanspreken. Soms met spontane complimenten ("Het is weer geweldig! Volgend jaar toch weer hè?") maar ook met suggesties en een enkeling met kritiek.

De vrijdagavond is voor mij elk jaar weer een openbaring. Waar komen al die jongeren opeens vandaan en wat is dat voor muziek? Niet helemaal mijn genre maar blijkbaar muziek van deze tijd en voor een bepaalde groep. De drugshond deed goed werk, ik vond het machtig mooi om te zien hoe subtiel de hond te werk gaat en verdachte broekzakken er feilloos uitpikt.

En zaterdagavond was weer kicken. Je voelt de sfeer steeds gezelliger, gemoedelijker en vrolijker worden. Iedereen geniet, of je nou van Koos Alberts houdt of niet! Ik heb verschillende keren vanaf het dak gekeken en zag het plein steeds voller stromen. Ongelofelijk!

Het Spektakel op het Plein. Elk jaar maakt de gemeenteraad een incindenteel budget vrij om dit samen met Inventas te organiseren. Want het kost geld; omdat we het gratis willen houden, geen sponsors hebben en afsluiten met spectaculair vuurwerk. Wat mij betreft goed besteed geld. Zoveel mensen, jong en oud, die er van genieten, elkaar ontmoeten. Een bindend element in onze gemeente, dat is het Spektakel inmiddels wel geworden.

Veel dank aan iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt. In de eerste plaats alle vrijwilligers: medewerkers van de gemeente Stede Broec, medewerkers van jongerencentrum Inventas en de Stichting Welzijn Stede Broec, de EHBO-ers, verkeersregelaars en daarnaast dank aan iedereen die het Spektakel heeft bezocht en zo zichtbaar heeft genoten. Ik ben er als wethouder van Stede Broec echt trots op dat we dit kunnen organiseren en uitvoeren in onze gemeente.

Natuurlijk blijven we nadenken over verbeteringen en het concept. Want achteroverleunen is nooit goed. Maar de basis is gewoon top! Op naar volgend jaar!"

Lydia Groot
Wethouder Welzijn en Sociale Zaken

p.s. Binnenkort kunt u nog veel meer foto's bewonderen van het afgelopen weekend op www.spektakelophetplein.nl Opening door Lydia Groot Opening door Lydia Groot Een act van de Karavaan Een act van de Karavaan Monsif & Brahim Fouradi Monsif & Brahim Fouradi Koos Alberts Koos Alberts
Afsluitend vuurwerk (door fotografe Madelon Dielen)
01-08-2011