Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 4 augustus

Noord-Holland Noord, 04-08-2011 o 14.30 uur

Twee mannen aangehouden voor zware mishandeling

Alkmaar, donderdag 4 augustus

Een 41-jarige man uit Beverwijk en een 42-jarige man uit Alkmaar zijn woensdagochtend 3 augustus in hun woning aangehouden. Zij worden ervan verdacht op dinsdag 19 juli jl. een 42-jarige man te hebben mishandeld bij zijn woning aan de Limmerhoek.

Deze avond werd er rond 23.40 uur aangebeld bij de woning via de intercom. De 42-jarige bewoner deed open en liep naar buiten. Hij zag twee mannen aan komen. Deze begonnen op hem in te slaan en schoppen. Het slachtoffer viel op grond en kreeg nog meerdere klappen tegen zijn hoofd en lichaam. Hij raakte buiten bewustzijn en moest later naar het ziekenhuis worden overbracht. Hier bleek hij twee gebroken oogkassen te hebben en een zware hersenschudding. De man moest een nacht ter observatie blijven.

De politie deed onderzoek naar de mishandeling en kon woensdagochtend rond 06.00 uur de twee verdachten aanhouden. Zij worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Nogmaals oproep getuigen schietpartij Brakkeveldweg

Den Helder, donderdag 4 augustus
Op dinsdag 20 juli 2010 vond rond 21.15 uur een schietincident plaats op de Brakkeveldweg. Hierbij raakte een 25-jarige man uit Maarssen gewond. Hij werd overgebracht naar de Intensive Care afdeling van het Gemini ziekenhuis.

De politie hield eerder al twee verdachten aan. Een hiervan, een 30jarige man uit Den Helder, zit nog steeds vast. Het onderzoek naar de schietpartij is echter nog niet afgerond. Hiervoor is men nog steeds op zoek naar getuigen die nog geen contact hebben gehad met de politie. Heeft u meer informatie over de schietpartij op de Brakkeveldweg op 20 juli vorig jaar? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neemt u dan contact op met de politie in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bromfietster en passagier gewond

Schagen, woensdag 3 augustus

Een 19-jarige bromfietster uit Warmenhuizen en haar 16-jarige passagiere uit Tuitjenhorn raakten woensdagavond rond 23.25 uur gewond bij een ongeval op de Hofstraat. De 19-jarige vrouw reed over deze straat, in de richting van de N245. Uit het niets zag zij een paaltje opduiken en kon deze niet meer ontwijken. De bromfiets werd gelanceerd en de bestuurster en haar bijrijdster kwamen ten val. De 16-jarige bijrijdster had aangezichtsletsel. De 19-jarige vrouw was niet zicht baar gewond. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Autobrand

Heerhugowaard, donderdag 4 augustus

Donderdagochtend stond op de Berkenlaan een auto in brand. De auto stond voor de deur van een woning geparkeerd. Rond 00.15 uur werd gezien dat de auto in brand stond. Er lag een jerrycan op het dak. De brandweer kwam om het voertuig te blussen. De voorzijde van het voertuig brandde nagenoeg volledig uit. De achterzijde bleef vrijwel onbeschadigd.

Met 102 km/u door de bebouwde kom

Slootdorp, woensdag 3 augustus

Woensdag werd er van 15.30 tot 18.20 uur gecontroleerd op snelheid op de Westerterpweg. In totaal passeerden 1218 bestuurders de controle. 92 Reden er te hard. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Beroofd van tas: getuigen gezocht

De Koog, woensdag 3 augustus

Een 55-jarige vrouw uit Oss werd woensdagochtend rond 11.10 uur op de Kamerstraat beroofd van haar tas. De vrouw liep samen met haar man, die in een booster zit, over deze weg in de richting van de manage. Zij voelde dat haar tas van haar schouder werd gerukt en zag twee jongens op een fiets er snel vandoor gaan.

Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie op Texel via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak woning

Bergen, donderdag 4 augustus

In een woning aan de Hoekweid werd donderdagochtend tussen 05.00 en 06.00 uur ingebroken. De daders kwamen binnen aan de achterzijde van de woning. Er werden apparatuur en waardepapieren weggenomen uit de woning. Ook werd de personenauto die op het erf stond ontvreemd.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van de bovengenoemde straat iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.