Lefier


stimuleert Burendag

Leefbaarheidsfonds stimuleert Burendag

Lefier stimuleert regelmatig leuke initiatieven uit buurten en wijken met een bijdrage uit het leefbaarheidsfonds. Op 24 september staat dit jaar de landelijke Burendag gepland! Een initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts die Lefier toejuicht en wil stimuleren door bewoners te attenderen op het Leefbaarheidsfonds.

Leefbaarheidsfonds

Lefier levert graag een bijdrage aan de leefbaarheid van wijken en dorpen in ons werkgebied. Eén van de budgetten die hiervoor beschikbaar is, is het zogenaamde Leefbaarheidsfonds. Lefier vindt de burendag een prachtig initiatief en attendeert bewoners op dit fonds. Hebben zij een aanvraag gedaan bij het Oranjefonds, maar is de pot al leeg of is de bijdrage niet toereikend voor de activiteit? Dan kunnen zij een bijdrage aanvragen bij het Leefbaarheidsfonds van Lefier. De aanvraag moet wel voldoen aan de gestelde criteria (zie hieronder).

Burendag

Op 24 september viert Nederland voor de zesde keer Burendag. In 2010 deden in heel Nederland maar liefst één miljoen mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten. Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Het Oranjefonds stelt maximaal ⬠500 beschikbaar per burenactiviteit. Dit jaar is het ook mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds als je Burendag op 23 of 25 september viert. Kijk voor meer informatie op www.oranjefonds.nl

Nieuwsgierig?

Bel voor meer informatie ons gratis nummer 0800 - 9 666 266 en vraag naar een bewonersparticipant of schrijf ons: Lefier ZuidoostDrenthe, Postbus 20.000, 7800 PA Emmen.

Criteria Leefbaarheidsfonds Lefier


* De aanvragers wonen of werken in wijk, dorp, buurt of complex van Lefier.

* Bij de aanvraag moet duidelijk zijn wat het doel of effect is van de activiteit.

* In de aanvraag is duidelijk aangegeven op welke wijze bewoners worden betrokken bij de uitvoering of realisatie van de activiteit en de mate van zelfwerkzaamheid.

* De activiteit heeft een eenmalig karakter en heeft geen structurele financiële consequenties. Structurele bijdragen, zoals personeels- en huisvestingskosten zijn niet mogelijk.

* De activiteit kan niet worden uitgevoerd binnen de taken en werkzaamheden van de bestaande, binnen de wijk, buurt, dorp of complex werkzame instellingen en organisaties.
* Onderhoudswerkzaamheden voor Lefier-complexen of gebouwen van externe organisaties vallen buiten dit fonds.