Veilig en rustig winkelen in Eindhoven

Persbericht van Fleishman-Hillard

Veilig en rustig winkelen in Eindhoven

Nederlandse overheid kiest AGT Netherlands (Custodia) voor baanbrekende beveiligingsoplossing voor winkelcentra

Den Haag, 4 augustus 2011 - AGT Netherlands (Custodia), onderdeel van AGT International, een van 's werelds snelst groeiende leveranciers van oplossingen voor openbare bewaking en beveiliging, gaat voor de Nederlandse overheid een project uitvoeren op basis van een radicaal nieuwe aanpak voor misdaadpreventie in winkelcentra. Het proefproject, genaamd SafeGrid, wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de politie van Eindhoven en maakt mogelijk dat het gehele winkelgebied nauwgezet in de gaten kan worden gehouden, waardoor de veiligheid vergroot. Verder werkt AGT Netherlands (Custodia) voor deze opdracht samen met Cameramanager.com en Zepcam, de Universiteit van Tilburg en het Public Security Innovation Centre (PSIC).

Centrale meldkamer
AGT Netherlands (Custodia) is bij dit project verantwoordelijk voor de levering van een centraal systeem dat alle surveillancebeelden en informatie vanuit een gebied en van de politie combineert en analyseert. Resultaat is betere besluitvorming en een efficiëntere en snelle reactie op incidenten. Bij de uitvoering van het project wordt gebruik gemaakt van geavanceerde misdaadbestrijdingstechnologie in de vorm van live camerabeelden van vaste camera's en mobiele headcams (gedragen door politieagenten) in combinatie met videoanalysetechnieken die werden ontwikkeld door de Universiteit van Tilburg. Het project vergroot de veiligheid door

- samenwerking met winkels om videobeelden van verschillende systemen samen te brengen in één gezamenlijke meldkamer

- constant zicht op de actuele locaties van agenten en beveiligers, zodat de meldkamer snel op incidenten kan reageren

- gebruik van slimme videoanalyse- en filtertechnieken, zodat alleen relevante beelden nadere bestudering behoeven en verdachten sneller gesignaleerd en getraceerd kunnen worden

- gebruik van kleine mobiele hoge-resolutiecamera's in combinatie met vaste camera's, zodat zoekacties naar verdachten direct kunnen worden gestart en geleid, en verdachten sneller aangehouden en ondervraagd kunnen worden.

Toonaangevend
Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, CEO van AGT Netherlands (Custodia), licht toe: "De oplossing die we gaan implementeren helpt de lokale wetshandhavers om de mensen in Eindhoven veilig en rustig te laten winkelen. Met de real-time analyse van data en beelden kunnen de autoriteiten hun dagelijkse taken veilig en efficiënt uitvoeren, potentiële incidenten vroegtijdig signaleren en in alle gevallen slagvaardig optreden. Het gebruik van mobiele camera's met GPS door de politie betekent dat we situaties beter in beeld kunnen brengen, zodat we incidenten beter beheersbaar kunnen maken, of zelfs kunnen voorkomen. Onze complimenten voor de burgemeester van Eindhoven, die met dit project een stap heeft gezet om zijn stad wereldwijd op de kaart te zetten als toonaangevend in beveiliging en bescherming van burgers en de openbare ruimte."

Mati Kochavi, oprichter en Chief Executive Officer van AGT International, verklaart: "AGT International is verheugd om lokale wetshandhavende instanties over de hele wereld te kunnen ondersteunen met projecten als deze, waarbij we de nieuwste technologieën inzetten om burgers en bedrijven te beschermen. Dit project is een nieuw bewijs van onze inspanningen om innovatieve oplossingen te bieden voor de gemeenschappen en organisaties waarmee we werken, zodat ze ongestoord kunnen leven en werken."

Over AGT Netherlands (Custodia)
AGT Netherlands (Custodia) is een innovatieve onderneming die totaaloplossingen levert voor openbare beveiliging van de steden van vandaag en morgen. Die oplossingen helpen cliënten bij snelle, goed onderbouwde besluitvorming, een essentiële eis voor degenen die zich bezighouden met openbare veiligheid en streven naar optimale bescherming van de lokale burgerij. AGT Netherlands (Custodia) is onderdeel van AGT International, een organisatie die is gespecialiseerd in stedelijke beheerdiensten, openbare veiligheid en watermanagement. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Over AGT International
AGT International is een van 's werelds snelst groeiende leveranciers van bewakings- en beveiligingsoplossingen voor de openbare ruimte en is actief over de hele wereld.

Op basis van een unieke visie levert AGT International innovatieve oplossingen op het gebied van vitale infrastructuren en grensbewaking, stadsbeveiliging, IT-beveiliging, transport, wetshandhaving en calamiteitenscenario's. Zo draagt de onderneming bij aan het vrije verkeer van goederen, diensten, mensen en ideeën.

AGT International heeft haar hoofdkantoor in het Zwitserse Zürich en heeft meer dan 2000 mensen in dienst, die samen ruim 30 nationaliteiten vertegenwoordigen. De onderneming werd in 2007 opgericht en heeft sindsdien projecten uitgevoerd met een totaalwaarde van ruim 8 miljard dollar. AGT International wordt geleid door oprichter en CEO Mati Kochavi, die ook bestuursvoorzitter van 3i-MIND is.




Razende Robot Reporter