Vakcentrum Levensmiddelen

Sterke stijging EMV-transacties

04 augustus 2011
---

Ondanks negatieve berichten, gebaseerd op een enkele klacht, gaat het goed met de introductie van de EMV. Er wordt af en toe een pas vergeten en natuurlijk is dat is voor de klant en de kassamedewerker erg vervelend, maar het voert te ver om van een groot probleem te spreken. Bovendien is het van voorbijgaande aard. Als straks iedereen gewend is aan het nieuwe pinnen, zal het veel minder vaak voorkomen.

Om vergeten passen in de overgangsfase zoveel mogelijk te beperken, kon u in de laatste VakcentrumNieuws ook een aantal tips vinden. Wilt u deze nog eens nalezen? Klik dan hier.

Steeds meer ondernemers schakelen over
Het percentage EMV-transacties, ofwel `het nieuwe pinnen', ligt momenteel boven de 40 procent van het totaal aantal pintransacties in Nederland. Naar verwachting zal dit percentage gedurende deze zomermaanden sterk stijgen, aangezien een aantal grote retailers het nieuwe pinnen momenteel uitrolt in de filialen. Een andere belangrijke katalysator achter de te verwachten stijging is de 'altijd insteken'-optie die de komende maanden wordt geactiveerd op de automaten in het midden- en kleinbedrijf die klaar zijn voor het nieuwe pinnen en waarop een nieuw bankcontract is geactiveerd. Eind augustus is deze activatie afgerond. Dan is bij het overgrote deel van alle automaten in Nederland het nieuwe pinnen de standaard betaalmethode.

Bent u al klaar voor het nieuwe pinnen?
Vanaf 2012 zijn alleen nog pinbetalingen met EMV mogelijk. Heeft u uw bankcontract en betaalautomaat nog niet aangepast? Doe dit dan ruim voor het einde van het jaar! Alleen dan kunnen uw klanten met hun betaalpas bij u blijven pinnen.

Meer informatie
Heeft u hulp nodig bij de overgang naar het nieuwe pinnen of wilt u meer informatie? Klik dan hier.