Gemeente Zeist

beste stagebedrijf

Gemeente Zeist genomineerd voor beste stagebedrijf

De gemeente Zeist is door ECABO genomineerd als een van de tien beste stagebedrijven van Nederland. ECABO is een kenniscentrum dat het beroepsonderwijs met het bedrijfsleven verbindt op het gebied van economische, administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen.

Nominatie

In de vakjury van ECABO zitten vertegenwoordigers uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Zij nomineerden de gemeente Zeist als een van de beste tien bedrijven van Nederland om stage bij te lopen. Er werd vooral gelet op stagebeleid, opleiden van stagiaires, stagebegeleiders, het aantal stagiaires ten opzichte van de medewerkers, stagiaires van allochtone afkomst, lager opgeleiden en gehandicapten. Andere bedrijven die ook genomineerd zijn, zijn onder andere Stadsdeel Centrum Financieel Beheer en Planning van de gemeente Amsterdam, Philips Concern uit Eindhoven en de Hanzehogeschool in Groningen. Begin september maakt de vakjury een definitieve selectie van de 3 finalisten. Op vrijdag 18 november wordt de winnaar in het Spant te Bussum bekendgemaakt.

Stage lopen bij gemeente Zeist

Stageplekken zijn beschikbaar voor studenten op verschillende niveaus, zoals VMBO, MBO en HBO / WO. Er zijn ook mogelijkheden voor maatschappelijke stages of stages voor herintreders. Om stagiaires zo goed mogelijk te begeleiden worden trainingen gegeven en is er een start gemaakt met een intervisiegroep. Ook heeft de gemeente Zeist een stagecoördinator. Stagelopen kan op verschillende afdelingen waarbij een of meer opdrachten worden uitgevoerd die gerelateerd zijn aan de studie van de stagiair. Stagevacatures van de gemeente Zeist staan op werkenbijzeist en op stagemarkt.

Maatschappelijk betrokken

De Gemeente Zeist vindt het, vanuit maatschappelijke betrokkenheid, belangrijk om het mogelijk te maken voor studenten om werkervaring op te doen en de gemeente leert er zelf ook van. Bijkomend effect is dat jongeren een andere kijk krijgen op het werken bij een gemeente. Soms gebeurt het dat een stagiair, na afloop van de studie, terugkeert en aan de slag gaat bij de gemeente Zeist.