Ingezonden persbericht


Middenmeer/Sneek, augustus 2011

Goed eerste halfjaar voor AB Fryslân & Noord-Holland

AB Fryslân & Noord-Holland, één van de grootste dienstverleners in flexibele arbeid van Noordwest Nederland, heeft in de eerste helft van 2011 een omzet van ruim 40 miljoen euro gerealiseerd. Ten opzichte van 2010 is dit een stijging van 12,5%. Branchevereniging ABU liet over dezelfde periode een omzetstijging en een urenvolume stijging zien van 8%.

Manager bedrijfsvoering Aebe Aalberts: 'Wij zijn halverwege het jaar zeer tevreden met deze omzetstijging. Het geeft vertrouwen dat deze trend ook de komende maanden zal doorzetten. We merken dat in tijden van economisch herstel de behoefte aan een flexibele schil groot is. Daarmee kunnen onze klanten beter inspelen op acute op- en afschalingsbehoeften en werken zij zelf aan risicobeheersing. Het gegeven dat wij een stabiele agrarische basis hebben (+4,5%), en een goede spreiding hebben over de branches en bedrijfsomvang van onze klanten, maakt dat ons bedrijf nu goed presteert.'

Grootste groeiers binnen de activiteiten van AB Fryslân & Noord-Holland zijn de Payroll-dienstverlening (+42%), de Uitzend- (+16%) en Detacherings-organisatie(+15%). Aalberts vervolgt: 'Door het voorzichtige herstel van de economie kenmerkt de uitzendmarkt zich op dit moment door marges die onder druk staan. De Payroll-dienstverlening sluit door de grote volumes en lagere marges prima aan bij de huidige marktomstandigheden.' Bij Payroll is de ondernemer zelf verantwoordelijk voor werving & selectie, maar de werkgeversrisico's en administratieve rompslomp laat hij aan AB over.

Over AB Fryslân & Noord-Holland
AB Fryslân & Noord-Holland is dé regionale personeelsvoorziener in de agrarische sector, in de bouw, grond-, weg- en waterbouw, techniek, overheid, transport en horeca/recreatie. Met zo'n 1150 vaste medewerkers in dienst en enkele duizenden Nederlandse en buitenlandse werknemers op uitzendbasis is AB één van de grotere werkgevers van Noordwest Nederland. Meer informatie over AB is te vinden op www.abfryslan.nl en www.abnoordholland.nl.

////////////////////////////////////////////// Einde persbericht //////////////////////////////////////////////