Rijksgebouwendienst


Rijksgebouwendienst start proef maincontracting

donderdag, 4 augustus 2011

De Rijksgebouwendienst start een proef met maincontracting in drie penitentiaire inrichtingen. De vooraankondiging van deze aanbesteding is gepubliceerd op de aanbestedingskalender.nl. liftonderhoud

Maincontracting is het afsluiten van integrale beheercontracten, waarmee de Rijksgebouwendienst een betere kwaliteit van onderhoud wil realiseren tegen een lagere kostprijs.

Veranderende rol

Bij maincontracting wordt voor het onderhoud één opdrachtnemer gecontracteerd, in plaats van meerdere aannemers. Deze opdrachtnemer coördineert het onderhoud en is verantwoordelijk voor de kwaliteit. Hierdoor wordt meer verantwoordelijkheid belegd bij de leverancier. De Rijksgebouwendienst krijgt als opdrachtgever een regierol.

De integrale beheercontracten voor de penitentiaire inrichtingen worden aanbesteed voor een periode van maximaal acht jaar. De Rijksgebouwendienst zoekt samenwerkingspartners, die bereid zijn gedurende de looptijd van de proef gezamenlijk op te trekken met de Rijksgebouwendienst en de Dienst Justitiële Inrichtingen en te investeren in de ontwikkeling van integrale beheercontracten.

Informatiebijeenkomst

De Rijksgebouwendienst is voornemens de aanbesteding op 1 oktober 2011 te publiceren. Voorafgaand aan deze aanbesteding houdt de Rijksgebouwendienst een informatiebijeenkomst voor belangstellende marktpartijen op 7 september 2011. Deze bijeenkomst wordt gehouden van 13.30 - 15.00 uur in de Rijnstraat 8 in Den Haag.
* Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot 31 augustus via het mailadres: inkoop.Beheer-Rgd@rgd.minbzk.nl.

Kijk voor meer informatie op aanbestedingskalender.nl
---