Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Aangehouden voor drugsbezit | |


Een 58-jarige man en een 39-jarige vrouw zijn op woensdag 3 augustus op de Stationsstraat in Apeldoorn aangehouden nadat bleek dat zij drugs bij zich hadden.


Een agent in burgerkleding zag dat de twee rond 13.50 uur vermoedelijk drugs bij zich hadden. Geüniformeerde agenten zijn gewaarschuwd en hebben het tweetal aangehouden op de Stationsstraat in Apeldoorn. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tijdens de fouillering van de verdachten is harddrugs aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en worden getest. Daarna worden ze vernietigd. De mannelijke verdachte, van wie de woonplaats onbekend is, is na verhoor in vrijheid gesteld. De vrouw is in verzekering gesteld, omdat zij veelpleger is. De politie maakt proces-verbaal op.


2011107314

|     |Apeldoorn - Vrachtwagenchauffeur met klapband heeft        |
|     |gedronken                                                  |

Op woensdagmorgen 3 augustus heeft de politie een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Litouwen aangehouden omdat hij gedronken bleek te hebben. De vrachtwagen waarin hij reed kreeg een klapband. Door rondslingerende (band)delen sloegen ruiten van een passerende automobiliste kapot. De bestuurster raakte hierdoor gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.


De vrachtwagen van de man kreeg rond 10.00 uur een klapband op de A1 bij Apeldoorn. Door de klapband raakte losgeslagen delen (steentjes of delen van de band) tegen een auto die de vrachtwagen op dat moment inhaalde. Twee zijruiten van de auto zijn daardoor kapot geslagen. De 26-jarige Valkenburgse, die de auto bestuurde, raakte gewond door het rondspattende glas. Hulpdiensten zijn gewaarschuwd en het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. Het is niet bekend wat het letsel precies is. Ter plaatse hebben agenten ter controle een alcoholtest afgenomen van de vrachtwagenbestuurder. De test wees uit dat de man gedronken had. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij 0.6 promille blies. De man kreeg een rijverbod. Omdat de man uit het buitenland kwam kreeg hij een bekeuring van 400 euro, die hij direct moest betalen.


2011107303

|     |Apeldoorn - Pakken koffie weg bij winkeldiefstal          |

De politie heeft op woensdag 3 augustus een 49-jarige man uit Beekbergen verhoord over een winkeldiefstal. Medewerkers van een winkel in Apeldoorn ontdekten dat de man ruim tien pakken koffie had weggenomen.


De man is woensdagochtend rond 08.50 uur op winkeldiefstal betrapt in een winkel aan de Asselsestraat in Apeldoorn. Een winkelmedewerker waarschuwde de politie. Agenten hebben de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De man kon na verhoor weer naar huis. Hij krijgt een winkelontzegging en de politie maakt proces-verbaal op.


2011107096

|     |Apeldoorn - Sieraden weg bij woninginbraak                |

Op woensdag 3 augustus is er een inbraak gepleegd in een woning aan de Viltmakersdonk in Apeldoorn. Bij de inbraak zijn sieraden weggenomen.


Het is nog onduidelijk hoe men de woning is binnen gekomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en vraagt getuigen die iets van de inbraak gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.


2011107534

|     |Apeldoorn - AED gestolen en teruggevonden                 |

Op zondag 31 juli is er een AED gestolen aan de Vosselmanstraat in Apeldoorn. De defibrillator hing in een kastje tussen het politiebureau en de brandweerkazerne.


De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben van de diefstal.


Agenten ontdekten zondag 31 juli dat het kastje van de AED openstond en dat de defibrillator was weggenomen. Later op de dag is de defibrillator verderop in de straat teruggevonden. De politie is op zoek naar getuigen die iets van de diefstal hebben gezien of gehoord.


AED


Een AED is een draagbaar toestel dat wordt ingezet bij een persoon met een circulatiestilstand. Elektrische schokken worden door de AED op een geautomatiseerde manier ingezet, met als doel een gestoord hartritme te stoppen.


De defibrillator hangen onder meer in openbare ruimtes en langs de openbare weg om mensenlevens te redden. Het is dus van groot belang dat een AED bruikbaar is in gevallen van nood.


2011105603

|     |Apeldoorn - Vrouw gewond na mishandeling                  |

De politie onderzoekt een incident waarbij een 37-jarige vrouw uit Apeldoorn op donderdagmorgen 4 augustus geslagen is. De vrouw raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zoekt getuigen.


Het incident heeft zich kort na 07.00 uur voorgedaan. De Apeldoornse liep met haar honden naast de Grift (riviertje) aan de Van Aelstlaan. Een onbekende fietser passeerde de vrouw waarop de vrouw hem groette. De man reageerde boos en vervolgens ontstond er een woordenwisseling. De man zou de vrouw onder andere geslagen hebben. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. De onbekende man ging er vervolgens op zijn fiets vandoor. De blanke man was tussen de 47 en 53 jaar, ong. 1.80 meter lang, had een mager postuur en donker/grijs haar. Achterop de fiets van de man zat een opvallend grote zak of tas. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.


2011107690


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --