Ingezonden persbericht


SUCCESVOLLE THEMA-AVOND LOVERBOYS NU OP DVD.

Afgelopen voorjaar zond de EO op Nederland 3 een succesvolle thema-avond uit over loverboys. Meer dan 500.000 Nederlanders bekeken de thema-avond via televisie of uitzending gemist, waarvan het merendeel meisjes in de leeftijd van 6 tot 19 jaar was. Naar aanleiding van de uitzending hebben meer dan 40.000 jongeren de dangerzone test op de website ingevuld. Ook had de EO meer dan honderden chatsessie en e-mails van jonge meiden en ook politie Rotterdam keeg een aantal meldingen voor hulp aanvragen binnen. Het onderwerp is en blijft actueel en daarom heeft de EO deze thema-avond uitgebracht op DVD. Met deze dvd kunnen ouders, scholen en andere instanties jongeren op deze manier kunnen attenderen op een nieuwe generatie Loverboys en hun werkwijze.

De aanpak van loverboys is de laatste jaren nogal veranderd. Volgens onderzoek winnen loverboys via internet tot wel drie keer sneller het vertrouwen van meisjes dan vroeger op het schoolplein. Veel jonge meiden zijn actief op internet en de anonieme werkwijze maakt contact erg gemakkelijk.

De DVD is niet alleen voor jongeren maar ook voor ouders, leerkrachten, maatschappelijkwerkers en jongerenwerkers. Na aanleiding van de uitzending hebben we veel reacties gekregen dat men nu pas door heeft hoe makkelijk loverboys via internet in de kamers van jonge tieners kunnen binnen komen. Met behulp van deze DVD willen we jongeren aan het denken zetten wat zijn hun grenzen en wat kunnen ze doen om zichzelf (op internet) te beschermen.

Op dinsdag 9 augustus, 21:30 uur op Nederland 3 word de uitzending herhaald.

Meer informatie, de dangerzonetest invullen of de dvd bestellen eo.nl/loverboys

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht