Politie Groningen

Politie lost geweldsincident in Stad op

Groningen, 04-08-2011 o De politie heeft deze week een geweldsincident, dat in de nacht van woensdag 25 mei j.l. in een woning aan de Nijensteinheerd in Groningen heeft plaatsgevonden, weten op te lossen. De politie wist hiervoor twee Stadjers van 22 en 26 jaar aan te houden.

De 50-jarige bewoner bevond zich alleen in de woning toen hij de bewuste nacht wakker was geworden van gestommel. Hij nam direct poolshoogte. Op het moment dat hij vanaf de bovenverdieping naar beneden liep, verloor de man zijn evenwicht bij het zien van de 22-jarige Stadjer. Hierdoor viel de man naar beneden. Het slachtoffer werd met een vuurwapen bedreigd en ook werd door de verdachte geld geëist. Toen de bewoner aan gaf dat er geen geld in de woning lag, ging de verdachte er uiteindelijk vandoor. De 50-jarige werd door ambulancepersoneel onderzocht. Hij liep letsel op aan hoofd en schouder. Uit onderzoek kon worden vastgesteld dat de verdachte aan de achterkant van de woning een raam had geforceerd en zo het pand was binnengekomen.

Sporenonderzoek

De politie wist op grond van sporenonderzoek en gedegen recherchewerk de 22-jarige man op dinsdag 26 juli in te rekenen. Hij bekende tijdens het verhoor zijn aandeel. Tevens werd afgelopen dinsdag een tweede verdachte, de 26-jarige verdachte, aangehouden. De politie verdenkt hem ervan dat hij in de buurt van de woning op de uitkijk heeft gestaan.

Motief

Op grond van beide afgelegde verklaringen werd de inbraak, gevolgd door het geweld, gepleegd omdat er geld en waardevolle spullen in de woning van de Stadjer zouden liggen. Uit de woning zijn geen eigendommen weggenomen. Het geweldsincident van 25 mei heeft veel impact gehad op het slachtoffer. De 26-jarige verdacht zit nog vast. De 26-jarige verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij heeft beslist dat de verdachte in afwachting van zijn rechtszaak in vrijheid moest worden gesteld. De politie heeft het onderzoek afgerond.