Politie Limburg-Zuid

Let op voor babbeltruc

04-08-2011 | 16:59 | Sittard

In Sittard hebben zich gistermiddag kort na elkaar twee gevallen voorgedaan waarbij onbekend gebleven (jonge) vrouwen hoogbejaarde alleenstaande vrouwen met een babbeltruc probeerden te verleiden hen binnen te laten. Vermoedelijk hadden ze kwade bedoelingen.

Het eerste geval deed zich omstreeks 17.30 uur voor bij een 83-jarige vrouw aan de Heerlenerweg waar twee meiden van circa 18 jaar oud met zwarte haren aanbelden en de vrouw enkele vragen wilden stellen waarmee ze presentjes kon winnen. De bejaarde vrouw vertrouwde het niet en hield de meiden buiten de deur. Toen een buurman met zijn auto arriveerde maakten de meiden dat ze weg kwamen. Ongeveer een uur later deed zich ongeveer hetzelfde voor, maar nu door drie vrouwen. Deze belden aan bij een 94-jarige bewoonster van de Beethovenstraat en kwamen een vlaai brengen. Hier ging het om twee jonge meiden van circa 18 jaar en een vrouw van ongeveer 40 jaar oud. Zij werden binnengelaten. De vrouw van 40 jaar hield de bejaarde vrouw in de gang aan de praat terwijl de meisjes de woonkamer binnengingen. Omdat een oplettende buurvrouw vreemde stemmen hoorde en poolshoogte kwam nemen maakte het drietal zich hier ook meteen uit de voeten. Onbekend is of er iets gestolen is.

De politie waarschuwt vooral ouderen en alleenstaanden alert te zijn voor dit soort praktijken. Zij adviseert om de deur alleen te openen met de veiligheidsketting op de deur en deze pas e openen als het vertrouwd is.