Waterschap Rivierenland

vervuiling Streefkerk

Waterschap en politie zoeken daders vervuiling Streefkerk

Waterschap Rivierenland en de politie zoeken de daders van een afvaldump bij een sloot langs de Fortweg in Streefkerk. Het gaat daarbij om jerrycans en tonnen met daarin afgewerkte olie, bestrijdingsmiddelen, schoonmaakmiddelen, verf en koelvloeistof. Een deel van de vervuiling was inmiddels in de bodem gelekt en dreigde ook in de sloot terecht te komen.

Vervuiling bij de sloot in Streefker

Foto: Lekkende vaten met chemicalien vlak bij een sloot langs de Fortweg te Streefkerk.

Volgens getuigen was er iemand op maandagavond, rond 21.00 uur, bezig met het dumpen van het afval. Deze persoon was daar met een grijze bestelbus. Een uur later was die man er niet meer. Op het moment dat deze verdachte aan het werk was, vlogen er ook deltavliegers over. Waterschap en politie zoeken deze getuigen of anderen die iets gezien hebben. Zij kunnen bellen met de politie: 0900-8844 (lokaal tarief).

Het waterschap heeft het afval en de vervuilde bodem inmiddels afgevoerd, zodat afspoeling van de vervuiling naar de sloot kon worden voorkomen. Wanneer de dader wordt gevonden, zal hij behalve een boete ook de kosten moeten betalen die het waterschap heeft gemaakt.