Gemeente Heeze-Leende


Subsidie stichting Leergeld Geldrop-Mierlo

Sinds 2008 wordt aan de stichting Leergeld Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende een prestatiesubsidie verleend voor de hulpverlenende activiteiten die zij voor de lokale gemeenschap onderneemt. Het doel van de stichting is het voorkomen dat kinderen door gebrek aan financiële middelen van hun ouders in een sociaal isolement terechtkomen. Geldgebrek mag geen reden zijn voor al of niet deelname aan activiteiten die voor de vorming van groot belang zijn. De stichting wil als vangnet fungeren voor ouders die onvoldoende financiële middelen hebben om de ontwikkeling van hun kind(eren) te bekostigen.
Er wordt materiële steun of hulp verleend in de vorm van giften en/of renteloze leningen. De lokale stichting werkt onder de paraplu van de Vereniging van stichtingen Leergeld in Nederland.

Over het jaar 2010 is een subsidievoorschot verleend van EUR 2.500,00. Dit bedrag is overeenkomstig het subsidieverzoek en de begroting 2010. Aan de hand van het inhoudelijke en financieel jaarverslag 2010 dat vóór 1 juni 2011 moest zijn ingediend, heeft het college besloten om het subsidiebedrag definitief vast te stellen op EUR 2.500,00. In 2010 heeft de stichting aan 19 gezinnen uit Heeze-Leende ondersteuning geboden waarbij 27 kinderen zijn geholpen. Tevens is voor 2011 besloten om een prestatiesubsidie te verlenen van maximaal EUR 3.000,00 en dit bedrag weer in de vorm van een voorschot betaalbaar te stellen. De begroting 2011 biedt dekking voor maximaal dit bedrag. De financiële en inhoudelijke verantwoording dient vóór 1 juni 2012 plaats te vinden waarna het definitieve subsidiebedrag 2011 weer wordt vastgesteld. Ook voor 2012 heeft de stichting weer een subsidieaanvraag ingediend. Het college heeft hierover het voornemen uitgesproken een prestatiesubsidie te verlenen van maximaal EUR 3.000,00 onder voorbehoud van goedkeuring van de gemeentebegroting door uw raad.