Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 4 augustus 2011
(220 woorden)

Surinaamse WJD-gangers in Nederland gearriveerd

Vrijdag viering met Mgr. Van den Hende en Mgr. De Bekker

Vandaag arriveerden op Schiphol 45 Surinaamse jongeren met hun begeleiders, onder wie pater Esteban Kross, pastoor van de Sint Petrus en Paulus Kathedraal te Paramaribo.

De Surinaamse jongeren gaan met circa 250 jongeren uit het bisdom Rotterdam naar de Wereldjongerendagen in Madrid.

Op vrijdag 5 augustus vindt de viering plaats waarin Mgr. J.H.J. van den Hende voorgaat samen met Mgr. W. de Bekker, bisschop van het Bisdom Paramaribo. In deze H. Mis zullen de Surinaamse koorleden samen met de Nederlandse koorleden voor de eerste keer samen de viering opluisteren. Tijdens de Wereldjongerendagen zullen ze dit dagelijks doen in het speciale WJD-koor. De jongeren vertrekken aanstaande maandag om 07.00 uur vanaf het Kyocera Stadion van ADO Den Haag per bus richting Madrid.

Jongeren uit de hele wereld komen tijdens de Wereldjongerendagen samen om met elkaar het Katholieke geloof te vieren. Het initiatief voor dit geloofsfeest vol cultuur, muziek, internationale ontmoetingen en diepgang gaat uit van de Rooms-Katholieke kerk, gastheer is paus Benedictus XVI. De eerste editie was in 1985 te Rome, in 2008 vonden de WJD in het Australische Sydney plaats. Uit Nederland waren er toen 700 deelnemers, 180 van hen kwamen uit bisdom Rotterdam. Het thema van 2011 luidt "Geworteld en opgebouwd in Jezus Christus, standvastig in het geloof" (naar Kol. 2,7).

Op www.bisdomrotterdam.nl wordt in woord en beeld verslag gedaan van de Wereldjongerendagen en het voorprogramma dat de jongeren meemaken.

Einde bericht


---

Noot voor de redactie /