Gemeente Lingewaal


Eigen bijdrage Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo)

De gemeenteraad heeft op 30 juni 2011 de verordening maatschappelijke ondersteuning Lingewaal 2011 vastgesteld. Deze verordening is per 1 augustus 2011 van kracht.

De vaststelling van deze verordeningen heeft twee gevolgen voor de eigen bijdrage die voor individuele voorzieningen moeten worden voldaan. Dit zijn:

* het aantal voorzieningen waarvoor een eigen bijdrage moet worden voldaan is uitgebreid met een scootmobiel en aanpassingen aan de eigen auto;

* de eigen bijdrage is verhoogd, voor wat betreft het inkomensafhankelijke gedeelte.

De wijzigingen in de eigen bijdrage zijn van kracht per augustus 2011 voor nieuwe aanvragen. Uitzondering hierop is de hulp bij het huishouden in zowel natura als het persoonsgebonden budget. Maakt u gebruik van deze voorziening dan kunnen de wijzigingen vanaf periode 9 gevolgen hebben voor de eigen bijdrage die u aan het CAK dient te voldoen.

Voor de berekening van uw eigen bijdrage speelt naast uw inkomen ook uw leeftijd en leefsituatie een rol. Bent u benieuwd wat deze wijziging voor u betekent, dan verwijzen we u naar de site van het CAK waar u een berekening kunt maken (www.hetcak.nl)