Rijksoverheid

Defensie steunt actie Giro 555

Nieuwsbericht | 04-08-2011

Vanuit Defensie worden deze week spannende meeloopdagen aangeboden op de veilingsite van Giro 555. Het geld is bedoeld voor de door hongersnood geteisterde Hoorn van Afrika.

Elk krijgsmachtdeel geeft de veilingbieders de kans een dag mee te lopen in de militaire wereld.

Dag aan boord marineschip

Bij de Koninklijke Marine kan de hoogste bieder tijdens een dag aan boord van een marineschip zien welke taken het maritieme krijgsmachtdeel uitvoert.
Hr. Ms. De Zeven Provinciën is een van de marineschepen. Foto: ministerie van Defensie

Luchtmobiele oefening

Een kijkje achter de schermen bij een grootschalige oefening is wat de Luchtmobiele Brigade aanbiedt. De rode baretten van de Koninklijke Landmacht laten zien hoe ze samen met helikopters optreden. Militair met rode baret van de Luchtmobiele Brigade. Foto: ministerie van Defensie

Testcentrum F-16-vliegers

Bij de Koninklijke Luchtmacht kan geboden worden op een bezoek aan het testcentrum voor F-16-vliegers, het Centrum voor Mens en Luchtvaart in Soesterberg. Als extraatje volgt een `run' in de mensencentrifuge. F-16 tijdens een vlucht. Foto: ministerie van Defensie

Marechaussee Schiphol

Ook de Koninklijke Marechaussee belooft een spannend dagje op de veilingsite. Een kijkje achter de schermen op Schiphol, een van de grootste luchthavens van Europa. De hoogste bieder maakt kennis met de beveiliging van de luchtvaart, de grensbewaking, de politiedienst en de recherche.
Marechaussees op Schiphol. Foto: ministerie van Defensie

De veiling loopt tot en met 7 augustus 00.00 uur op www.veiling.giro555.nl. Het is een van de middelen die de Samenwerkende Hulporganisaties inzetten om geld in te zamelen voor de Hoorn van Afrika. Het gebied wordt geteisterd door de grootste droogte sinds 60 jaar.

Het ministerie van Defensie levert haar bijdrage aan de veilingactie vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.