Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 04-08-2011

Drie mannen aangehouden om homohaat

UTRECHT Dinsdag 2 augustus heeft de politie drie mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van het beledigen, bespugen en bedreigen van een 41-jarige plaatsgenoot.

Op donderdag 21 juli ontving de politie een aangifte van belediging en bedreiging. Een 41-jarige man uit Utrecht gaf aan dat hij woensdagmiddag 21 juli in de binnenstad liep en door drie jongemannen werd uitgescholden, bespuugd en bedreigd, vermoedelijk vanwege zijn geaardheid. De politie stelde een onderzoek in en vroeg onder andere beelden van bewakingscameras in de omgeving van het incident op. Daarop waren de verdachten te zien en zij werden herkend door agenten.

De verdachten, één 21-jarige en twee 22-jarige mannen uit Utrecht en De Meern zijn dinsdag 2 augustus aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Woensdag zijn zij weer in vrijheid gesteld.

Aangehouden voor diefstal bakfiets

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 augustus een vrouw aangehouden omdat zij een bakfiets had gestolen.

Een getuige belde omstreeks 00.25 uur naar de politie omdat hij zag dat een vrouw op de Prof. Zonnebloemlaan een bakfiets in een bestelbus aan het inladen was. De getuige vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. De verdachte was weggereden in de richting van de Eykmanlaan. Agenten zochten in de omgeving en zagen de bestelbus op de Brailledreef rijden. De 40-jarige vrouw uit Driebergen kreeg een stopteken en werd gecontroleerd.

Achter in de bus stond de bakfiets. De vrouw had een vaag verhaal over de herkomst van de bakfiets. Zij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat zij ook nog twee boetes had openstaan. De bakfiets werd in beslag genomen.

Mannen aangehouden voor handel in drugs

UTRECHT In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 augustus heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij in het bezit waren van verdovende middelen.

De politie kreeg een melding van een verdachte situatie in de omgeving van de Bizetlaan. Volgens de getuige zouden omstreeks 04.45 uur twee mannen zich verdacht gedragen hebben en een tas hebben achtergelaten. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen op de Bizetlaan een tas aan. Als snel bleek dat in de tas resten van verdovende middelen zaten. Via beveiligingscameras kwam de politie erachter wie de verdachte mannen waren en met welke auto zij vertrokken waren. Niet veel later zagen agenten het tweetal met hun auto weer op de Bizetlaan rijden. De mannen gingen een hotel binnen.

Het tweetal, 31 en 37 jaar beiden uit Frankrijk, werd aangehouden en in hun auto werd hash en weed aangetroffen. De mannen werden voor verhoor ingesloten op het bureau. De politie verdenkt de mannen van het in bezet hebben en handelen in verdovende middelen.

Inrijden op agent

UTRECHT In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 augustus reed een automobilist in op een agent. De politie is opzoek naar getuige(n).

Omstreeks 03.20 uur wilden agenten op de Einsteindreef een auto controleren. Op het moment dat de agenten uitstapten en naar het voertuig liepen, hoorde één van de agenten dat een auto met hoge snelheid aan kwam rijden. De agent keek om en zag een donkerkleurige auto rijden. De bestuurder gaf gas en voerde zijn snelheid op. Toen de auto ter hoogte van de politieauto reed maakte de bestuurder een stuurbeweging in de richting van de agent. Deze kon nog net op tijd voor de politieauto springen om te voorkomen dat hij aangereden werd. Meerdere politie-eenheden hebben in de omgeving gezocht naar de auto en de inzittenden maar hebben hen niet meer aangetroffen. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.