Gemeente Alphen aan den Rijn

Rijn niet genomineerd voor Fietsstad 2011

Alphen aan den Rijn niet genomineerd voor Fietsstad 2011

Alphen aan den Rijn zal geen Fietsstad 2011 worden. Nadat Alphen aan den Rijn zich kandidaat heeft gesteld, hebben onderzoekers van het landelijk bureau van de Fietsersbond vijf andere kandidaat-gemeenten genomineerd. Elke deelnemende gemeente heeft een indrukwekkende onderbouwing geleverd, inclusief voorbeelden van prachtige verbeteringen voor de fietsers; daarom hebben wij extra veel tijd gestoken in de beoordeling, aldus Jaap Kamminga, projectleider van de Fietsstad-verkiezing. Alphen aan den Rijn doet het bovengemiddeld, maar de vijf genomineerde gemeenten hebben de laatste vijf jaar elk op eigen wijze een bijzondere prestatie geleverd, waardoor de keus uiteindelijk op hen is gevallen.

Fietsplan
Jammer, volgende keer beter, vindt wethouder Kees van Velzen. Wij zijn en blijven natuurlijk een echte fietsstad en dat is goed voor de bereikbaarheid en leefbaarheid van onze stad. We doen veel om het fietsen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ik zie deze uitslag als een extra prikkel om daarmee door te gaan. Zo gaan wij een Fietsplan opstellen. Daarom ben ik ook erg blij dat de Fietsersbondonderzoekers ons in het najaar van een rapport voorzien met verbeterpunten. Deze punten zullen wij indien mogelijk in ons Fietsplan meenemen. Wat dat betreft is meedoen belangrijker dan winnen. De Fietsersbond geeft zelf aan dat zij dat ook veruit het belangrijkst vindt.

Fietsstad 2011
De verkiezing van de Fietsstad 2011 is een initiatief van de Fietsersbond. De titel wordt door een onafhankelijke jury toegekend aan de meest fietsvriendelijke gemeente van Nederland. Er wordt hierbij gelet op alles wat er voor de fiets wordt gedaan, met extra aandacht voor het thema onderweg naar school.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn