Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA-raadslid Claus Verbrugge vaart mee op Rotterdamse boot tijdens Gay Pride Verbrugge: "Wij moeten laten zien dat ook voor Rotterdam homo-emancipatie prioriteit heeft"

Rotterdam, 4 augustus 2010 - Aanstaande zaterdag, 6 augustus, zal PvdA-gemeenteraadslid Claus Verbrugge voor de derde keer meevaren op de Rotterdamse boot tijdens de Canal Parade. De Canal Parade, de vaarroute over de Amsterdamse grachten, is het meest bekende onderdeel van het wereldberoemde homo-evenement de Gay Pride.

Een delegatie Rotterdammers vertrekt zaterdagochtend rond 10:30 uur vanaf het Rotterdamse stadhuis op de Coolsingel richting de Prinsengracht in Amsterdam, vanwaar de groen-witte boot zal vertrekken.

Verbrugge vindt de Rotterdamse boot een manier voor onze stad om zich in Amsterdam profileren. Verbrugge: "Wij worden o.a. gesteund door burgemeester Aboutaleb in onze strijd voor de homo-emancipatie. Dat is niet alleen een belangrijk signaal voor de Rotterdammers, maar voor homo's in heel Nederland."

"Homo-emancipatie is een zaak die prioriteit heeft voor ons," zegt PvdA-raadslid Claus Verbrugge. "De Rotterdamse PvdA wil dat de gayscene in Rotterdam verder gaat bruisen en daar zet ik mij al jarenlang voor in. Homo's horen in Rotterdam thuis en zij moeten zich hier ook thuis voelen. De homogemeenschap in Rotterdam draagt bij aan een goed leefklimaat en een gezonde economie. De Eurogames die dit jaar in onze stad werden georganiseerd zijn hier een mooi voorbeeld van. Een geslaagd, sfeervol en harmonieus verlopen evenement dat de Rotterdamse tolerantie op een mooie manier heeft laten zien."

Datum: Zaterdag 6 augustus
Tijd: Vanaf 14:00 uur
Locatie: Start Canal Parade op de Prinsengracht in Amsterdam

Einde bericht