Ingezonden persbericht


Mathijs Vrieze nieuwe tv-kok bij 4ME

TV-kok Mathijs Vrieze is het nieuwe gezicht binnen het wekelijkse RTL-lifestyleprogramma 4ME. Vanaf september zal hij Chimene van Oosterhuis en Bas Westerweel komen versterken. Mathijs zal bijzondere locaties in Nederland bezoeken om daar inspirerende verantwoorde (streek)gerechten te maken.

"Lekker toegankelijk koken voor én met mensen, dat is helemaal mijn ding! In de Nederlandse keukens wordt zelden goed en gezond gekookt, daar wil ik graag verandering in brengen. Gezond eten, afvallen en op gewicht blijven is makkelijker vol te houden met verrukkelijke recepten. In iedere situatie, zelfs tijdens het barbecuen, kom ik met een verrassende en gezonde twist en dat wil ik heel Nederland graag laten zien." aldus Mathijs die zelf jaren geleden 30 kilo blijvend is afgevallen.

Mathijs Vrieze neemt hiermee het kookstokje over van collega Robert Verweij. Een nieuw onderdeel binnen het kookonderdeel is de "Mini-chef", waar kinderen hun mening en kennis over koken vertellen. Mathijs, ook vaak de Nederlandse Jamie Oliver genoemd, presenteerde eerder voor RTL: Eten en Daten, Puur Smaak en RTL Vandaag. 4Me zal vanaf september elke woensdag rond 16.35 uur en zaterdagmiddag 16.00 uur worden uitgezonden op RTL4. En Op iedere zondag rond 17.45 uur op RTL8.

------------------