30% meer bioscoopbezoekers d oor o.m. De Smurfen en matig zomerweer

04/08/2011 14:03

UTOPOLIS BELGIUM

Cinemaketen Utopolis trekt deze zomerperiode 30% meer filmfans dan in dezelfde periode vorig jaar. Het record aantal bezoekers is vooral te danken aan het matige zomerweer, maar ook de nieuwkomer "De Smurfen" lokt de mensen massaal naar de cinemazalen.

Het is deze zomer druk in de bioscopen van Utopolis. Zo halen de complexen in Mechelen en Turnhout eind juli gemiddeld 15.000 bezoekers (per complex!) meer dan in 2010.

"Het wisselvallige zomerweer speelt daar uiteraard een grote rol in", zegt Tanja Piessens, Marketing Manager van Utopolis. "De regen doet de vakantiegangers massaal zoeken naar leuke binnenactiviteiten, zodat ze met hun kinderen en vrienden toch zoveel mogelijk van de vakantie kunnen genieten. Cinema staat bij slecht weer voor veel mensen hoog op het lijstje."

Maar ook de indrukwekkende affiche vol blockbusters en succesfilms lokt de mensen deze zomer naar de bioscoopzalen. Zo kwam deze zomer de nieuwste en laatste film van Harry Potter uit, en staan er voor kinderen sequels zoals Cars 2, Kung Fu Panda 2 en Pirates of The Carribean 4 in 3D op het programma.

Als kers op de taart ging gisteren de langverwachte film "De Smurfen" in première en stond deze meteen nummer 1 aan de box office van de Utopolis cinemazalen. Na de VS, veroveren de kleine blauwe figuurtjes nu ook het hart van de Vlaamse bioscoopgangers.

Over Utopolis

Bioscoopketen Utopolis is de Belgische tak van Utopia, een Luxemburgse groep die actief is in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Belgische vestigingen van Utopolis zijn er in Aarschot, Lommel, Mechelen en Turnhout. Als derde grootste cinemaketen in Vlaanderen profileert de groep zich als buurtcinema met oog voor een kwalitatieve en hoogtechnologische filmervaring. Zo pakte Utopolis in 2007 als eerste uit met digitale 3D-cinema in België.

www.utopolis.be.

Voor de pers

Meer informatie via Tanja Piessens op 0473-302.896 of via tpiessens@utopolis.com.

www.utopolis.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel