Ingezonden persbericht


Op donderdag 4 augustus vindt op de Hof de Gaypride Amersfoort plaats. Na vorig jaar een stapje opzij te gaan voor de Roze Zaterdag zal et feest dit jaar nog groter zijn dan vorig jaar. Hoofdact dit jaar is Anita Meyer. De zangeres stond vorig jaar nog op 1 in de Homo 100 van 3FM met het nummer 'Why Tell Me Why'. Ze is erg populair in roze kringen. Naast Anita Meyer treden ook DJ Maus en Shary-An (bekend van The Voice of Holland) op.

Anita Meyer wordt op 29 oktober 1954 als Annita Meijer in Rotterdam geboren. Als Anita 11 jaar oud is, is ze samen met haar broer René in het kinder-TV programma 'Stuif es in' te zien. Na dit tv-debuut krijgt Anita de smaak van de entertainmentindustrie te pakken en schrijft ze zich in voor vele talentenjachten. In 1976 heeft ze haar eerste hit met het nummer 'The alternative way' te pakken. Deze single betekent voor Anita haar doorbraak. Na deze grote hit scoort ze haar tweede hit met haar debuut LP 'In the meantime I will sing'. Anita is een groot voorbeeld voor vele vrouwelijke artiesten van nu. Zo is Anita in 1984 de eerste Nederlandse vrouwelijke artiest die een videoclip uitbrengt. De videoclip behoort bij het nummer 'Heart of stone'. In 1988 staat Anita met de show 'Anita's Première' in Rotterdam Ahoy. Ze is hiermee de eerste Nederlandse vrouwelijke artiest in een uitverkocht Ahoy. Anita heeft tot op de dag van vandaag het vaakst, als vrouwelijke Nederlandse artiest, in een uitverkocht Ahoy gestaan.

De Gaypride Amersfoort wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Stichting Gaypride Amersfoort. Voorzitter Derk Koetje: 'Het was een logische stap in de ontwikkeling van de Gaypride. De afgelopen jaren werd dit evenement door de Vereniging Horeca Hof georganiseerd. Als aparte stichting denken wij de komende jaren meer verdieping in de Gaypride Amersfoort te kunnen brengen. We willen niet alleen een feestje bouwen, maar ook bijdragen aan een positief klimaat voor homo's, lesbiennes en biseksuelen. Overigens blijven wij nauw samenwerken met de horecavereniging. Zonder hen is dit evenement niet mogelijk. '

De Gaypride Amersfoort vindt plaats op 4 augustus op de Hof tussen 20.00 en 00.00 uur. Het volledige programma staat op www.gayprideamersfoort.nl .



Ingezonden persbericht