Openbare bibliotheek Amsterdam


Stella Braam in Bibliotheek Buitenveldert


01 aug 2011 - 17:16
Onderzoeksjournaliste Stella Braam is donderdag 4 augustus te gast bij de OBA. Al jaren is zij met ouderen bezig. Ze volgde haar vader die aan Alzheimer leed en schreef daarover Ik heb Alzheimer. Het verhaal van mijn vader. Ze ging de strijd aan met de instanties en zo ontstond haar boek Ik blijf thuis. Het verhaal van mijn moeder. En in 2010 publiceerde zij samen met Boudewijn Chabot: Uitweg. Een waardig levenseinde in eigen hand. In dit boek kun je lezen hoe je zelf, omringd door je naasten, je leven waardig kunt beëindigen.

In het najaar van 2010 trok Stella door het land met een nieuwe lezing Oud worden is een avontuur. Aanleiding was het boek De grote Zaal van Jacoba van Velde. Zij sprak met veel ouderen over hun geluk & zorgen.

In Bibliotheek Buitenveldert houdt Stella een interactieve lezing over wat veel ouderen bezig houdt. Hoe kunnen ouderen gezond blijven en voorkomen dat ze in een isolement raken? Hoe kunnen ze hun vaak grote kennis delen en overdragen? Hoe denken bekende Nederlanders over oud worden? Hoe voorkom je dat je in een verpleeghuis komt? En nog veel meer praktische vraagstukken.

Donderdag 4 augustus, 11.00 uur, Bibliotheek Buitenveldert

Toegang gratis