Gemeente Haaren


Tracébesluit verbreding A2 's-Hertogenbosch - Eindhoven ter inzage

snelweg

Rijkswaterstaat wil de A2 tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven verbreden van 2 x 2 naar 2 x 3 rijstroken. Het Tracébesluit hiervoor wordt ter inzage gelegd van 16 augustus tot en met 27 september. Eind augustus en begin september worden vier informatieavonden georganiseerd.

Voor de verbreding van de A2 's-Hertogenbosch - Eindhoven wordt de Tracéwetprocedure doorlopen. In augustus 2010 is het Ontwerp Tracébesluit ter inzage gelegd. Belanghebbenden konden daarop reageren waarna het besluit is aangepast tot een definitief Tracébesluit. In juni heeft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu het Tracébesluit getekend. In verband met de vakantieperiode wordt het Tracébesluit ter inzage gelegd van 16 augustus tot en met 27 september.

Wijzigingen Tracébesluit
Naar aanleiding van de inspraakreacties is het besluit op een aantal punten gewijzigd. De belangrijkste wijzigingen betreffen de geluidschermen. Op een aantal plaatsen zijn wijzigingen aangebracht in de plaats, hoogte en/of lengte van geluidschermen. De aanpassingen zijn ook opgenomen in de landschappelijke inpassingsvisie die Rijkswaterstaat en de gemeenten Vught, Boxtel en Best in april zijn overeengekomen.

Locaties ter inzage legging
Vanaf 16 augustus tot en met 27 september 2011 ligt het Tracébesluit op de volgende locaties ter inzage:

* De gemeentehuizen van Best, Boxtel, Eindhoven, Haaren, 's-Hertogenbosch, Sint Michielsgestel en Vught;
* Het provinciehuis van Noord Brabant te 's-Hertogenbosch;
* Het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat Noord Brabant te 's-Hertogenbosch;

* Het kantoor van Waterschap De Dommel te Boxtel;
* Het ministerie van Infrastructuur en Milieu te Den Haag;
* Het regiokantoor Zuid van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie te Eindhoven;

* Het kantoor van de Stadsregio Eindhoven te Eindhoven.

Het Tracébesluit en de bijbehorende stukken zijn eveneens vanaf 16 augustus te downloaden op de website van het Centrum Publieksparticipatie: www.centrumpp.nl.

Informatieavonden
Rijkswaterstaat organiseert vier avonden waar belangstellenden meer informatie kunnen krijgen over de verbreding van de A2 tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven. De avonden zijn speciaal gericht op de wijzigingen die in het Tracébesluit zijn aangebracht naar aanleiding van de reacties op het Ontwerp Tracébesluit. Deskundigen staan klaar om vragen te beantwoorden en er zijn kaarten en foto's van het tracé beschikbaar. Belangstellenden kunnen tussen 18.30 en 21.00 uur binnenlopen op de volgende data en locaties:

* Woensdag 24 augustus: wijkcentrum de Mortel, Artoislaan 14, Eindhoven;

* Woensdag 31 augustus: NH Hotel Best, De Maas 2, Best;
* Donderdag 1 september: Jacob Roelandslyceum, Grote Beemd 3, Boxtel;
* Maandag 5 september: Van der Valkhotel, Bosscheweg 2, Vught.

Beroep instellen
Belanghebbenden die het niet eens zijn met het Tracébesluit kunnen (onder voorwaarden) tussen 17 augustus en 27 september 2011 in beroep gaan bij de Raad van State. Op de website van het Centrum Publieksparticipatie leest u hier meer over. Tijdens de informatieavonden is het niet mogelijk om beroep in te stellen.