ID&T


WELCOME TO THE FUTURE 2011 presenteert line up

15-03-2011 - Op zaterdag 6 augustus strijkt het Welcome to the Future festival voor de vijfde keer neer in het mooiste natuurgebied van Amsterdam en omgeving: het Twiske bij Oostzaan. Een jubileum! En bovendien alle reden voor feest, want WTTF viert zijn vijfde verjaardag met een programma dat staat als een huis. Met van 12 uur 's middags tot middernacht de beste house, tech-house en techno die de internationale scene te bieden heeft.

Sinds de legendarische, zonovergoten eerste editie van 2007, toen het intieme WTTF in een klap zijn naam vestigde als het meest avontuurlijke en vooral ook gezelligste festival van de zomer, is Welcome to the Future uitgegroeid tot een evenement van formaat, dat ook internationaal van zich doet spreken. Daarom ook dit jaar weer een line up om trots op te zijn, met zo'n vijftig nationale en internationale dj's, verdeeld over zes podia.

De mainstage, de hele dag toch al sterk bezet, bereikt een extatisch hoogtepunt in de avonduren, met achtereenvolgens de nieuwe Amerikaanse superster Seth Troxler, Kollektiv Turmstrasse live, een exclusieve back to back set van Joris Voorn vs Nic Fanciulli en als klap op de vuurpijl een afsluitende set van de Duitse grootmeester Karotte. De sublieme Karotte (een van de internationale dj's die Welcome to the Future in hun hart hebben gesloten) was tot nu toe op bijna alle edities van het festival van de partij - evenals nationale held Joris Voorn, die dankzij de ene na de andere hitrelease inmiddels is toegetreden tot de galerij der allergrootstsen. Het Duitse duo Kollektiv Turmstrasse is in ons land ongekend populair, getuige de uitverkochte WTTF-editie in Studio 80, waar de vonken van af vlogen. Eveneens live op de mainstage: Gabriel Ananda, wiens classic `Doppelwhipper' veruit de grootste op plaat uitgebrachte live-hit van het afgelopen decennium is.

Alle vertegenwoordigers van de Amerikaanse delegatie op het festival - de Newyorkse housemasters van het Wolf & Lamb-label Soul Clap, Detroit live-act Anonym en dj Seth Troxler - maken hun debuut op WTTF. Datzelfde geldt voor de Russische Nina Kraviz en de Berlijnse technogrootheid Ben Klock, de man die de Berghain-sound groot hielp maken.
Ben Klock valt de eer te beurt af te sluiten in de techno-area, waar hij staat met onder andere de Schotse technopioniers Slam, die dit jaar een uitgebreide live-tour maken, de Amsterdamse technolegende Steve Rachmad, Secret Cinema (solide publieksfavoriet) en de Berlijnse Thomas Schumacher, die met een recente, meedogenloze set in Amsterdam bewees helemaal in topvorm te zijn.
Ook in topvorm: Gregor Tresher - een dj van wereldklasse, zoals hij bij elk bezoek aan ons land laat horen. Tresher is een van de grote namen op het Circus-podium, waar De Man Zonder Schaduw (GZG) enkele uren later afsluit.

Vanaf de allereerste editie biedt Welcome to the Future een podium aan zoveel mogelijk artiesten van eigen bodem. En terecht, want het gaat beter dan ooit met de Nederlandse dj's, producers en live-acts, dankzij wie de nieuwe house, tech-house en techno inmiddels een belangrijk exportartikel zijn geworden. Daarom presenteert het festival dit jaar een recordaantal NL-live-acts, die stuk voor stuk serieus rocken: Kabale Und Liebe (op de main met een complete hardware set up), Egbert, Counterpart, Olene Kadar, Tom Trago, Tom Ruijg, Makam, Quazar, Ion Ludwig, Sjoerd Dijk aka Efdé, Specker en Jason & The Argonauts. De laatste groep doet op WTTF haar allerlaatste optreden en heeft al aangekondigd er iets extra bijzonders van te zullen maken.

Andere nationale sterren op het programma: Bla Bla-voorman Daniel Sanchez, Wouter de Moor en Gideon Bouwens, Olivier Weiter en ONNO, die dit jaar internationaal doorbrak. Verder de onovertroffen Eric de Man, El Mundo & Satori, Trouw-residents Nuno Dos Santos en Patrice Baumel, Joey Daniel (300 MPH) en natuurlijk het Amsterdamse duo Lauhaus & Boris Werner. De kampioenen van de ultra-lange back to back-sets, zoals ze keer op keer bewijzen op feesten als 24 Hour Party People, krijgen dit jaar alle ruimte met een afsluitende drie uurs-set op de Future-stage.

Nog meer lokaal talent is te vinden op de twee kleinste podia van het festival, de Backyard en de Garden, die beiden geheel gewijd zijn aan de beloften van de toekomst: de dj's die zich in het afgelopen jaar in de picture draaiden in het bruisende clubcircuit van ons land. Kortom, de volgende generatie, die een eerste glimp laat zien van wat in de nabije toekomst verborgen ligt.

Aan de muziek zal het ook dit jaar weer niet liggen, maar verwacht verder op Welcome to the Future 2011 natuurlijk ook weer fraaie decors, het beste geluid, een relaxte ambiance en bovendien een leuk, supergezellig en vooral ook dedicated publiek dat helemaal voor de muziek gaat.
De bezoekers maken tenslotte het feest, zoals Welcome to the Future elke zomer laat zien in het eerste weekend van augustus.

Donderdag 24 maart gaat de kaartverkoop van start vanaf 10.00 uur, via www.WTTF.nl/festival, www.WTTF.nl en www.ID-T.com. Kaarten zijn ook te koop bij Primera, check www.Primera.nl voor de voorverkoopadressen.

GIVE IT UP FOR....de volledige line up van Welcome to the Future festival 2011:

MAINSTAGE
Joris Voorn & Nic Fanciulli
Karotte
Seth Troxler
Kollektiv Turmstrasse live
Kabale Und Liebe live
Gabriel Ananda live
Nina Kraviz
Eric de Man

TECHNO
Ben Klock
Secret Cinema
Steve Rachmad
Slam live
Thomas Schumacher
Egbert live
Counterpart live
Peter Horrevorts

CIRCUS
De Man Zonder Schaduw
Olene Kadar live
Gregor Tresher
Daniel Sanchez
Quazar live
Wouter de Moor & Gideon Bouwens
Edwin Oosterwal
El Mundo & Satori

FUTURE
Lauhaus & Boris Werner
Soul Clap
Tom Trago live
Tom Ruijg live
Anonym live
Makam
David Labeij

BACKYARD
Olivier Weiter
360 (Nuno dos Santos & Patrice Baumel)
Onno
Efdé live
Jason & The Argonauts live
Jasper Wolff
Dorine Dorado

GARDEN
Tim Hoeben
Joey Daniel
Specker live
Sven & Tettero
Sandy Huner
Ion Ludwig live
Frodo & Pep
Tim Avis

Welcome to the Future
Zaterdag 6 augustus 2011
`t Twiske, nabij Amsterdam
Openingstijden: 12.00-24.00
www.WTTF.nl/festival

Liefde voor muziek, liefde voor het leven, liefde voor de wereld