Gemeente Zwolle

Omleidingen vanwege EK inline-skaten

Op zaterdag 6 augustus 2011 wordt in verband met de marathon van het EK inline-skaten de volgende rijbanen geheel of gedeeltelijke afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer:

* Kerkstraat - Wilhelminasingel - Sassenpoortenbrug
* Burgemeester van Roijensingel gedeeltelijk
* Groot Wezenland gedeeltelijk. Ziekenhuis De Weezenlanden blijft bereikbaar

* Schuurmanstraat

* Hanekamp gedeeltelijk (parkeren aan straatzijde, zijde Turfmarkt niet mogelijk)

* rotonde Hanekamp - Wipstrikkerallee - Vechtstraat - Rhijnvis Feithlaan - Diezerkade

* Stenen Pijp - Diezerpoortenplas - Diezerpoortenbrug

Wat betekent dit voor bewoners, bezoekers en ondernemers?

Bewoners in en nabij de gebieden die voor de marathon zijn afgesloten, kunnen op deze dag niet met hun auto het gebied in of uit. Per fiets of te voet is dit wel mogelijk.

Vrachtwagens kunnen na 13.00 uur de binnenstad niet in. Voor laden en lossen is de mogelijkheid bij Buitenkant / Meerminneplein. Voor de middag is bevoorrading van de binnenstad mogelijk via Dijkstraat - Buitenkant - Nieuwstraat - Pletterstraat - Diezerpoortenbrug - Thorbeckegracht - Diezerstraat.

De Sassenpoortenbrug is afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. In de Koestraat geldt een gewijzigde rijrichting. Gemotoriseerd verkeer komend vanuit de Sassenstraat kan de stad verlaten via de Koestraat en dan via Blijmarkt - Luttekestraat - Nieuwe Havenbrug.

De ondernemers die op de Warenmarkt staan, moeten via de Jufferenwal Zwolle uit rijden.

Bezoekers per openbaar vervoer kunnen de binnenstad bereiken met stadsbuslijnen 2, 3 en 4. Er is een halte aan Eekwal. Hier stoppen ook de streekbuslijnen.

Parkeren

De parkeerlocatie het Eiland is bereikbaar via Buitenkant - Rodetorenplein - Nieuwstraat. Bezoekers kunnen de garage verlaten via Diezerpoortenbrug, Thorbeckegracht.

Parkeergarage Noordereiland is gewoon bereikbaar.

De Turfmarkt is niet bereikbaar, u kunt daar dus ook niet parkeren. Als alternatief kan gekozen worden voor de parkeergarage Diezerpoort. Dit geldt ook voor het parkeerterrein aan de Brink.

Het parkeerterrein van het provinciehuis is niet toegankelijk voor bezoekers. Het terrein is deze dag bestemd voor vips en deelnemers aan het evenement. Het terrein is bereikbaar vanaf de Wethouder Alferinkweg.

Bezoekers ziekenhuis

Het ziekenhuis, locatie De Weezenlanden is per auto bereikbaar. Bezoekers kunnen het beste aanrijden via de Burgemeester van Roijensingel. De eerste ingang van het parkeerterrein is open. Deze ingang wordt ook gebruikt om het terrein weer te verlaten. Verkeersregelaars zijn ter plekke aanwezig.

Van de stads- en streekbuslijnen rijdt alleen lijn 3 op deze dag langs het ziekenhuis. Er is een halte aanwezig aan de Assendorperstraat. Deze halte biedt de mogelijkheid om bij het ziekenhuis te komen. Daarna rijdt de bus via de Assendorperstraat naar het station.

Vragen?

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen hebben kun u contact opnemen met de gemeente Zwolle via het telefoonnummer 14038. Kies voor de optie `Woon en Leefomgeving'. Voor meer informatie over de bereikbaarheid van de stad neem eens een kijkje op www.bereikbaarheidzwolle.nl.