Ingezonden persbericht


Nederlands kampioenschap straatbasketball 2011 op Spuiplein in Den Haag

Straatbasketballvereniging ST4R organiseert wederom climax Streetball Masters. Op zaterdag 6 en zondag 7 augustus is het Spuiplein in Den Haag, evenals in 2010, twee dagen het centrum van basketball in Nederland. In dat weekend wordt het Nederlands kampioenschap straatbasketball gehouden; de climax van de Streetball Masters tour 2011. Organisatie is in handen van straatbasketballvereniging ST4R en de Nederlandse Basketball Bond (NBB).

Straatbasketball feest
De Streetball Masters tour loopt van 14 mei tot en met 7 augustus 2011. De tour bestaat dit jaar uit acht voorrondes die door het hele land heen worden gehouden en een afsluitende finale. De laatste voorronde en de finale worden in Den Haag op het Spuiplein georganiseerd. Met naar verwachting ruim 110 deelnemende teams verdeelt over beide dagen, zal het Spuiplein gedurende het weekend van 6 en 7 augustus één groot straatbasketball feest worden.

Niet alleen de 3 tegen 3 wedstrijden, maar ook de side events zijn de moeite waard om te komen bekijken op het Spuiplein. De Haagse hip hop formatie Kern Koppen zal samen met Blaxtar op het podium staan (15:00 uur), gevolgd door StandaardFresh (16:00 uur). Er wordt voor iedere liefhebber van freestyle basketball een clinic gegeven door Showcase Basketball en er zijn diverse contests waar iedereen aan mag meedoen. Sportvereniging Kameleon organiseert een rolstoelbasketballdemonstratie (15:00 uur) waarbij bezoekers zelf kunnen ervaren hoe het is om te doen.

Voor de liefhebbers van spectaculaire dunks is er dit jaar een werkelijk uniek onderdeel: Redunkulousity. Drie Europese topdunkers (Guy Dupuy, Kévin Hémy en Domenico Forlico) zullen samen met Nederlands Kampioen dunken Vincent van Sliedregt en de winnaar van de dunkcontest die eerder op de dag wordt gehouden een dunkwedstrijd houden die ongekend is in Nederland.

Straatbasketballvereniging ST4R
De organisatie in Den Haag is in handen van straatbasketballvereniging ST4R en de NBB. ST4R is de eerste en enige straatbasketballvereniging van Nederland en richt zich met name op straat- en schoolbasketball. In 2004, 2006, 2007 en 2010 heeft ST4R al eerder landelijke streetballtoernooien op het Spuiplein georganiseerd, maar deze tweedaagse Streetball Masters in Den Haag wordt een evenement dat al deze toernooien zal overstijgen.

Met meer contests en prijzen dan iedere andere voorronde uit de tour, de hele dag DJ's, diverse optredens, side events en shows hoeft niemand zich te vervelen. Het evenement is openbaar en dus gratis toegankelijk. Voor meer informatie, kijk op www.st4r.nl of www.streetballmasters.nl.