Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 05-08-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 6 augustus
Radio 1 - 11.04 uur

BORIS DITTRICH TE GAST BIJ TROS KAMERBREED

In TROS KAMERBREED deze zomer elke week een gesprek met één gast. Met mensen die jarenlang elke dag op het Binnenhof rondliepen, maar de politiek nu van enige afstand volgen. Gesprekken over de huidige politiek-maatschappelijke ontwikkelingen en over een leven nà de politiek.

Deze week is Boris Dittrich te gast in TROS KAMERBREED.

Hij kwam in 1994 voor D66 in de Tweede Kamer. Vanaf 2003 was hij fractievoorzitter en politiek leider. In 2006 legde hij het fractievoorzitterschap neer. Alle camera's waren in die periode op D66 gericht, want de partij maakte deel uit van het kabinet-Balkenende II, maar Dittrich en zijn fractie waren tegen de militaire missie naar Uruzgan. Toch wilde Dittrich het kabinet niet laten vallen. Later dat jaar viel het kabinet alsnog door toedoen van D66 die het beleid van VVD-minister Verdonk niet langer steunde, en verliet Dittrich de politiek en Nederland. Hij verhuisde naar New York waar hij voor de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch werkt. Hij houdt zich bezig met de rechten van homoseksuelen en reist daarvoor de hele wereld over.

Zijn ervaringen in, en zijn visie op de Nederlandse politiek verwerkte hij tot een literaire thriller, 'Moord en Brand', die dit voorjaar verscheen.

Dittrich is momenteel in Nederland voor een bezoek aan de Canal Parade, de jaarlijkse homo-manifestatie op de Amsterdamse grachten, die zaterdag plaatsvindt.

Margriet Vroomans en Kees Boonman praten met Boris Dittrich over zijn nieuwe, internationale carrière, en over zijn visie op de Nederlandse politiek.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.