Ingezonden persbericht

Harry Emmery invites.. Jerôme Hol Trio in Jazzclub Daaldersplaats

Tijdens de Sneek Week op zaterdag 6 augustus a.s. speelt het Jerôme Hol Trio in Jazzclub Daaldersplaats, Hotel Restaurant De Daaldersplaats, Sneek. Bij mooi weer vindt het optreden buiten.

Jazzclub Daaldersplaats
De concerten worden tijdens het voor- en naseizoen gehouden op zondagmiddag in Hotel-restaurant De Daaldersplaats in Sneek. Dit gezellige restaurant biedt plaats aan zo'n 100 gasten, het is prima bereikbaar, tegenover het station en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Na afloop van de concerten kunnen gasten gebruik maken van een 4-gangen jazzdiner voor 17,50. Presentatie is in handen van Terry Emmery. Het eerste regulier concert is weer op zondag 18 september om 15 uur met zanger Ronald Douglas.

Vorig concert Hans Dulfer
De gerenommeerde saxofonist Hans Dulfer wist met zijn geweldige band de zaak met 100 gasten op zijn kop te zetten.

Jerôme Hol Trio
Gitarist Jerôme Hol speelt sinds zijn elfde gitaar. Hij studeerde aan het conservatorium van Rotterdam. In 2003 won Jerôme de SENA Guitar Awards. In hetzelfde jaar nam hij een mini CD op. In mei 2005 volgde hij in New York lessen bij o.a. Wayne Krantz. Na de opnames één van zijn cd's met eigen composities, won hij in mei 2007 de Amersfoort Jazz Talent Award. Jerôme Hol speelt in een aantal bands: Cosmic Scene, Michiel Borstlap en Cry Baby. Recentelijk speelt hij bij de band van Hans Dulfer. Jerôme is een virtuoze gitarist die een mooie sound combineert met de blues en de harmonische subtiliteit van de jazz, zijn karakteristieke en betoverende spel is beschreven als "Jimi Hendrix meets John Coltrane". Ter ere van zijn nieuw uit te komen trio cd maken zij een tour langs de Nederlandse podia. Drummer Erik Kooger heeft een zeer energiek spel. Hij speelt eveneens vanaf zijn elfde en volgde het conservatorium in Den Haag. Hij speelde met Teddy Edwards, Scott Hamilton, Ack van Rooyen, Madeline Bell, Edsilia Rombley en Gino Vannelli. Muzikaal leider en contrabassist Harry Emmery (ex Metropole Orkest) speelt meer dan 35 jaar succesvol. Met zijn eigen speeltechniek 'Thumbing', is hij uniek in de wereld. Hij heeft 90 albums gemaakt en gespeeld met o.a.: Johnny Griffin, Chet Baker en Freddy Hubbard. Harry gaf o.m. in 29 jaar meer dan 90 concerten op het North Sea Jazz festival. Hij is docent, arrangeur, componist en producer en speelt in 10 verschillende formaties. Het wordt een concert met veel spetterende muziek.

Jerôme Hol Trio: Tijdens De Sneek Week: zaterdag 6 augustus a.s. 20 uur, Hotel-restaurant De Daaldersplaats, Stationsstraat 66, Sneek. Entree 12,50 p.p. (voorverkoop: mede bij: VIP Records, Sneek).