NCRV

Agnes Jongerius maakt live NCRV-radioprogramma ZomerNachten

Ingezonden door NCRV op 7 juli, 2011 - 13:26



zaterdag 06 augustus 2011 - 00:02 uur
Zender:
Radio 1

Vrijdag 5 / zaterdag 6 augustus 2011

Ze is een van de machtigste vrouwen van Nederland: Agnes Jongerius is al ruim zes jaar voorzitter van de FNV-vakcentrale; een topbaan die alles van haar eist. Deze zomer moet ze alle zeilen bijzetten om de interne machtsstrijd binnen de FNV over het voorlopig pensioensakkoord tot een goede einde te brengen.

In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 augustus maakt Agnes Jongerius een eigen live radioprogramma. In de NCRV-serie ZomerNachten op Radio 1 vertelt zij anderhalf uur lang haar eigen verhaal. Een verhaal over haar liefde voor de radio, armoede, Julien Clerc, The Osmonds, onderzoeksjournalistiek, onderhandelen en diplomatie.

Jongerius: "Ik ben de jongste van acht kinderen. In ons gezin was radio het venster op de wereld. Vooral voor mijn moeder die verantwoordelijk was voor de opvoeding van acht kinderen. Ik ben ook een enorme radiofan, vooral onderzoeksjournalistiek. Ik ben vereerd dat ik een ZomerNachten op de radio mag maken."

ZomerNachten onderscheidt zich van andere radioprogramma's doordat er geen presentator aanwezig is: de hoofdpersoon vertelt in anderhalf uur live zijn of haar eigen verhaal. In Zweden, waar dit format al 50 jaar een groot succes is, luisteren dagelijks één miljoen mensen naar de verhalen die bekende landgenoten over zichzelf vertellen. De NCRV maakt acht afleveringen van ZomerNachten, iedere vrijdag- op zaterdagnacht in de periode 8 juli t/m 26 augustus.

Andere gastheren/gastvrouwen in deze reeks ZomerNachten:

Duncan Stutterheim, eigenaar van evenementenorganisator ID&T Pia Douwes, musicalster
Jan Luiten van Zanden, economisch historicus
Jules Tielens, psychiater
Petra de Jong, directeur Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie
Marcel Kurpershoek, ambassadeur Polen
Johan Derksen, hoofdredacteur Voetbal International

Vorig jaar maakten onder anderen CEO van Spyker en Saab Victor Muller, cabaretier Diederik van Vleuten en profpokeraar Marcel Lüske hun ZomerNacht.
Programma:
ZomerNachten
Website:
http://zomernachten.ncrv.nl