Politie Groningen

Zaterdag 6 augustus 2011

Provincie Groningen, 06-08-2011

Politie pakt inbreker op heterdaad

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Akerkstraat in Groningen een 42-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. De politie werd door een alerte getuige gebeld dat er in een winkel in de Folkingestraat in Groningen was ingebroken. Er waren vervolgens drie personen weggelopen. Politieagenten wisten kort na de melding de Stadjer, een ambtshalve bekende veelpleger, in te rekenen. Bij fouillering van de verdachte werd een zak met geld aangetroffen. De zak met geld werd in beslag genomen. De verdachte werd in een cel ingesloten. Bij nader onderzoek bleek dat in de betreffende winkel was ingebroken. De verdachte wordt vandaag gehoord. Ook stelt de politie een onderzoek in naar de twee andere verdachten. De eigenaar van de winkel doet aangifte van de inbraak.

Man aangehouden voor bedreiging

LEEK De politie heeft vrijdagavond op Grietenij een 54-jarige man uit Leek aangehouden voor bedreiging. De Leekster wordt ervan verdacht dat hij zijn ex-vrouw, een 59-jarige vrouw uit Leek, heeft bedreigd met een steekvoorwerp. De verdachte werd kort na het incident aangehouden. Op de grond werd een steekvoorwerp aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De ex-vrouw heeft al aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Stadjer aangehouden voor winkeldiefstal met geweld

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond in een winkelbedrijf aan de Sontweg in Groningen een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij diverse spullen heeft gestolen uit het winkelbedrijf. Hij werd bij het passeren van de kassa aangesproken door een beveiligingsmedewerker en winkelpersoneel. In het kantoorgedeelte wilde de verdachte er plotseling vandoor gaan. Op het moment dat de beveiligingsman de 35-jarige hier op aansprak, kreeg hij pardoes een klap in het gezicht. Het personeel wist vervolgens de verdachte onder controle te krijgen en de politie te waarschuwen. Ook naar de agenten reageerde de man agressief en hij verzette zich tegen zijn aanhouding. De verdachte werd met gepast geweld overmeesterd en in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De beveiligingsman van het winkelbedrijf doet aangifte. De politie onderzoekt de zaak.

Delfzijlster aangehouden voor vernieling

DELFZIJL De politie heeft vrijdagnacht in de Finsestraat in Delfzijl een 40-jarige man uit die plaats aangehouden voor vernieling. De politie reageerde op meerdere meldingen dat een persoon tegen de deur van een portiek zou schoppen. De Delfzijlster werd bij de portiekflat aangetroffen. Hij verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol en/of drugs. De 40-jarige kon ook geen identiteitsbewijs overhandigen. Hierop werd de man aangehouden. Bij nader onderzoek bleek dat het slot van de portiekflat niet meer functioneerde. De verdachte wordt vandaag, zodra hij ontnuchterd is, gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.