Politie Drenthe

Zaterdag 6 augustus

Provincie Drenthe, 06-08-2011

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

MEPPEL De politie heeft vrijdagmiddag op de Grote Akkerstraat een 24-jarige vrouw uit Almere aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had een tas bij zich waar ze enkele levensmiddelen in had gestopt. Ze rekende bij de kassa deze artikelen niet af. De vrouw werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag aan de Korenmolen in Assen een 41-jarige man uit Beilen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Bij een winkel aan de Gedempte Singel in Assen had een man kleding van een rek gepakt en was er vandoor gefietst. Op basis van een getuige kon de politie de verdachte hiervoor later aanhouden. De man had enkele kledingstukken onder zijn jas verstopt. De man is overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.

EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag een 47-jarige man uit Emmen aangehouden voor winkeldiefstal uit een supermarkt aan de Balingerbrink. De man had diverse levensmiddelen onder zijn jas gestopt en liep langs de kassa zonder te betalen. Dit werd opgemerkt door een aanwezige agent. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Alcohol in het verkeer

HOLLANDSCHEVELD Bij een verkeerscontrole op de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld raakte een 23-jarige automobilist uit Coevorden in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rijbewijs kwijt. Hem werd gevraagd te blazen. De beginnend bestuurder blies een A (alert) waarna hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man vervolgens 455 ug/l. De man heeft een rijverbod van zes uur gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

ASSEN Naar aanleiding van een melding heeft de politie vrijdagmiddag een 46-jarige automobilist uit Assen op de Europaweg-Zuid aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man blies een F (fail) waarna hij is aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man vervolgens 1125 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van 14 uur opgelegd.

DWINGELOO De politie heeft vrijdagmiddag een 70-jarige inwoner uit Dwingeloo aangehouden aan de Bosrand in Dwingeloo. Hij wordt ervan verdacht met te veel drank op te hebben gereden. Naar aanleiding van een melding ging de politie ter plaatse. De man werd door getuigen aangewezen als zijnde de persoon die met zijn auto bijna een paard en ruiter zou hebben aangereden. Het lukt de man niet om ter plaatse te blazen. De agenten roken een sterke dranklucht en hebben hem aangehouden. Ook op het bureau lukte het niet om de man aan de ademanalyse te krijgen. Zijn bloed is afgenomen en wordt nader onderzocht. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij is inmiddels heengezonden.

Vorderingen onderzoek zendmast Hoogersmilde

De politie is klaar met het onderzoek aan (de resten van) de zendmast in Hoogersmilde. De getuigen zijn gehoord en er vindt nu een analyse plaats van alle bevindingen. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen gevonden die wijzen op strafbare feiten.

Ramkraak

EMMEN -Vanochtend is omstreeks 05.30 uur een ramkraak gepleegd bij een juwelier aan de Noorderstraat in Emmen. Met een auto is een inbreker tegen de voorpui gereden. Hierdoor wist hij zich toegang te verschaffen tot het pand. De dief heeft diverse sieraden gestolen waarna hij er in de auto, vermoedelijk een groene Polo, vandoor ging. De politie doet nader onderzoek naar deze ramkraak. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Onderzoek zedenzaak

WESTERBORK - De politie is bezig met het onderzoek naar een zedenzaak. Op woensdagmiddag 3 augustus is rond 16.30 uur een 23-jarige vrouw uit Westerbork het slachtoffer geworden van een zedenzaak. Dit heeft plaatsgevonden op een heideveld tussen Westerbork en Beilen, langs de Beilerstraat (grenzend aan camping De Valkenhof).

De vrouw werd tijdens het wandelen vastgegrepen door een tot nog toe onbekende man. De vrouw heeft zich verweerd en hard gegild. Daarna wist ze te ontkomen.

De politie heeft een passanten- en buurtonderzoek gehouden maar wil graag nog in contact komen met meer mogelijke getuigen. Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat hier mee te maken kan hebben, worden dringend verzocht om contact te zoeken met de politie, telefoon 0900-8844. U kunt ook anoniem een tip doorgeven.Bel dan Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Openstaande boetes

ASSEN Vrijdagavond werd een 48-jarige Assenaar aangehouden op de Boslelie in verband met nog openstaande boetes. Na betaling van de boetes is hij heengezonden.

Aanhouding na vechtpartij

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er een vechtpartij plaats bij de Ruinerbrink in Emmen. Hierbij waren meerdere personen betrokken. Een verdachte, een 21-jarige inwoner uit Emmen, is aangehouden voor mishandeling van een 18-jarige jongeman (tevens uit Emmen). De exacte toedracht van de vechtpartij is nog niet duidelijk. De politie doet nader onderzoek naar het voorval.

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 49-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn 47-jarige vrouw te hebben mishandeld. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.