Algemene omroepvereniging AVRO

AVRO'S LIVE STREAM GAY PRIDE TE ZIEN VIA YOUTUBE

De botenparade van de Amsterdam Gay Pride is in het buitenland live te volgen via YouTube. De AVRO biedt deze live stream met het Engelse commentaar van acteur en Boom Chicago stand up comedian Michael Dierderich aan op YouTube. ''YouTube is een geweldig kanaal om het buitenlandse publiek op een toegankelijke manier te bereiken. Heel Nederland kan gewoon bij de AVRO terecht en live meegenieten van het commentaar van Cornald Maas''. Aldus Peter Lubbers, directeur Media AVRO.

Het YouTube kanaal wordt ingericht samen met Gay Pride organisator ProGay. Na het Koninklijke huwelijk van William en Kate is de Amsterdam Gay Pride één van de eerste grote publieke events in Europa dat via de website live te volgen is.

De botenparade van de Amsterdam Gay Pride vindt plaats op zaterdag 6 augustus. Tachtig versierde boten, waaronder de AVRO boot, trekken vanaf 13.30 uur door de Prinsengracht. Het live verslag van de wereldberoemde botenparade is in het buitenland te volgen via www.youtube.com/weareproud. De Amsterdam Gay Pride is het eerste roze evenement dat live via YouTube is te volgen.

In Nederland doet de AVRO net als vorig jaar verslag van de botenoptocht. De parade is niet alleen 's avonds op televisie te zien, maar ook live tussen 14.00 uur en 16.30 uur via gaypride.avro.nl

Programma info via:

Christine Braun
Marketing & Communicatie Adviseur
T: +31 (0)35 - 6717336

M: +31 (0)6 - 43007539
E: christine.braun@avro.nl Algemene Omroepvereniging AVRO | 's-Gravelandseweg 80 | HILVERSUM | Postbus 2 | 1200 JA HILVERSUM