Gemeente Bronckhorst
---


Loco-burgemeester Seesing reikt heer P.H. Berenpas uit Hengelo (Gld) koninklijke onderscheiding uit op 6 augustus a.s.

Uit handen van loco-burgemeester Paul Seesing ontvangt de heer P.H. Berenpas uit Hengelo (Gld) op 6 augustus a.s. een koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau). Dit gebeurt om 21.00 uur in de kantine van touwtrekvereniging Bekveld aan de Wichmondseweg 41 in Hengelo tijdens zijn afscheid als vrijwilliger van de touwtrekvereniging.

De heer Berenpas was medeoprichter (in 1968), eerste secretaris, trainer/coach en voorzitter van touwtrekvereniging Bekveld. Verder helpt hij bij allerhande activiteiten van de vereniging (o.a. het nationale touwtrektoernooi), stelde kosteloos grond beschikbaar voor trainingen en verrichte onderhoudswerkzaamheden aan het clubgebouw. Gedurende een bepaalde periode was hij ook trainer van het Nederlands touwtrekteam (hij werd met het team zelf een keer 2e op een WK) en voorzitter van de Nederlandse touwtrekbond, gewest Oost.

Het mag duidelijk zijn dat de heer Berenpas zich geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen. De aard, duur, diversiteit, maatschappelijke betekenis en uitstraling van zijn activiteiten hebben tot de koninklijke onderscheiding geleid.

Voor dit artikel geldt een embargo tot en met 6 augustus 2011 21.15 uur.

Geachte persrelatie,

U bent van harte welkom om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Hengelo (Gld), 4 augustus 2011

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling Communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --