Socialistische Partij


SP Alkmaar :: Weblog

Fractieweblog SP Alkmaar » Stichting Zwerfdier mag niet verdwijnen

zaterdag 6 augustus 2011

Stichting Zwerfdier mag niet verdwijnen

Hoort bij: dagelijkse werkelijkheid, uit de stad, werkgelegenheid door Matt Delahaij om 20:20 uur

Met het krantenbericht dat de ID banen in Alkmaar verdwijnen en dat daarmee ook een einde aan Stichting Zwerfdier zou komen, is veel onrust ontstaan. Voor de SP zijn de zaken helder, Stichting Zwerfdier verdwijnt niet.

ID banen geschrapt

De rijkssubsidie verdwijnt, waarmee de ID banen (vroeger bekend als Melkertbanen) werden bekostigd. Dat betekent dat concierges op scholen en betaalde krachten bij vrijwilligersorganisaties als Stichting Zwerfdier niet meer vanuit die pot kunnen worden gefinancieerd. Dat is de ware strekking van het krantenbericht dat zoveel onrust heeft losgemaakt. Dat de banen allemaal in gevaar komen is niet waar. Voor de meeste banen worden naar nieuwe oplossingen gezocht.

Anders financieren

De concierges op de scholen worden door het grootste aantal scholen inmiddels uit eigen middelen gefinancierd. Dit zijn budgetten die door evenwichtig begroten de laatste jaren mogelijk zijn geworden. Een klein aantal scholen wil de financiering van de ID banen zelf niet overnemen omdat ze het binnenboord houden van concierges geen prioriteit vinden. Voor het stadsbestuur is dit heel vreemd. Wordt daarmee nu beweerd dat deze scholen al die jaren deze banen niet serieus hebben genomen? Op zich een vreemde manoeuvre van deze schooldirecties.

Stichting Zwerfdier is een prioriteit

Wat betreft Stichting Zwerfdier wordt naarstig gezocht naar financiele middelen om de twee betaalde banen veilig te stellen. Als dit lukt is de organisatie voorlopig gered. Gezien de positieve opstelling van andere partijen in het college gaat de SP fractie er van uit dat dit ook gaat lukken.