Nathalie Baartman op Angel Art Festival


6-12 augustus Portugal

Guarda, 20110623 -- Cabaretière Nathalie Baartman is met haar voorstelling RAAK de nieuwe aanwinst op het Angel Art Festival in Portugal. Op een prachtige, idyllische plek in Natuurpark Serra da Estrela vindt deze zomer de tweede editie plaats van een uniek kunstfestival. Op het ecologische landgoed Dominio Vale do Mondego kan van 6 t/m 12 augustus 2011 volop genoten worden van cabaret, locatietheater, kunst, muziek, comedy en diverse workshops midden in de ruige natuur.

Nathalie Baartman

Nathalie is een frisse wervelwind in het hedendaagse cabaret. Ze laat zich nog niet in een hokje vangen. Met haar absurde invallen en Twentse tongval kwam ze in 2004 om de hoek kijken met haar programma STAM. Daarmee won ze de persoonlijkheidsprijs van het cabaretfestival Cameretten. In haar tweede show LOS gingen de remmen er af. Dat leverde haar in 2009 een nominatie op voor de cabaretprijs Neerlands Hoop, het meest veelbelovende talent. Op het Angel Art Festival staat zij met haar huidige voorstelling RAAK. Hierin laat ze zien dat ‘de plank in het leven mis slaan’ ook best treffend kan zijn. Haar motto in RAAK luidt: ‘Ik wil dat het echt is, de schillen  moeten eraf!’

Programma
Het internationale festival heeft een bijzonder karakter doordat de kunstenaars en artiesten samen met de gasten vakantie vieren. Met dagelijks verrassende performances, workshops, heerlijk biologisch eten, kamperen in de olijfgaard en dansen onder de sterren. Naast Nathalie Baartman zijn o.a. geprogrammeerd: het operaspektakel The Red Carpet Show van zangcoach Kees Taal, locatietheater van Circolando, Portugese fado, comedy door Bob Maclaren, een spannende riverhike en DJ Iradi.

Locatie

Op het landgoed zijn twee theaters gebouwd; een openluchttheater uitgehakt in de granieten rotsen met plek voor 300 toeschouwers en een klein amfitheater bij de ingang van een watermijn voor een publiek van 75 personen. Daarnaast is er een kunstpaviljoen en een circustent. Eeuwenoude cultuurterrassen, open plekken in de boomgaarden, langs de oever van de rivier de Mondego en alle andere mogelijke plekken op het landgoed vormen de rest van de locaties.

Verblijf

Het landgoed is gelegen in het groene binnenland van Portugal, 50 km van de Spaanse grens. Verblijf is op basis van een all inclusive arrangement; alle voorstellingen, presentaties en workshops zijn inclusief voor de gasten die op het domein verblijven. Plus heerlijk biologisch eten van eigen bodem op halfpension basis en kamperen in de olijfgaard met een eigen tent of Sahara tent met echte bedden en beddengoed. Extra verblijf is mogelijk in de Proloog, tijdens het opbouwen of de Epiloog, chillen na afloop van het festival. Meer informatie over de arrangementen is te vinden op www.angelfestival.com.

Ecologie

Cultuur en natuur vormen de basis van dit festival, waarbij de cultuur zich afspeelt in de natuur, geïnspireerd is door de natuur en zich één maakt met de natuur. Een goede ecologische balans is ook de basis voor het 33 hectare landgoed: de landbouw is biologisch-dynamisch, er wordt gekookt met verse biologische producten en streekproducten, uit de kraan komt bronwater, de stroom is groen geproduceerd en afval wordt gescheiden. Gasten worden gevraagd hun eigen CO2 uitstoot - door naar Portugal te vliegen of te rijden - te compenseren met de aanplant van een boom op het terrein. Voor 10 euro plant je een olijfboom in het klimaatbos op het terrein in het grootste natuurpark van Portugal.

Overige informatie

De extra virgem biodynamische olijfolie van het landgoed wordt via Odin verkocht in Nederland. Organisator Karin Sligting was voor haar vertrek naar Portugal jarenlang als directeur/zakelijk leider verantwoordelijk voor bijzondere, grootschalige theaterproducties, veelal op locaties in de natuur, oude scheepswerven en kastelen. Haar broer en medeorganisator Tom Sligting staat als stand-upcomedian al vijftien jaar in de theaters en op diverse Nederlandse festivals.  





Bergen Kunst