Ingezonden persbericht



- persbericht -
()

SOUTH PARK FAVO FAN FLAVER
Fans kiezen zelf de top van 15 jaar South Park

Amsterdam, 19 juli 2011

Na 15 South Park seizoenen is het de hoogste tijd om terug te blikken op de avonturen van Cartman, Kyle, Stan en Kenny. De allerbeste afleveringen van seizoen 1 t/m 14 zijn vanaf 6 augustus elke zaterdagavond te zien bij Comedy Central. Welke afleveringen dit zijn, wordt bepaald door de fans. Van Chef´s chocolate salted balls en de culinaire chili van Cartman voor Scott Tenorman tot aan de nieuwste uitvinding van Apple, de fans bepalen wat er uiteindelijk op televisie te zien is. Vanaf aanstaande vrijdag kan er gestemd worden via www.comedycentral.nl. Om het geheugen op te frissen, zijn alle afleveringen voorzien van een kort fragment. In 1992 maakte Trey Parker en Matt Stone de korte animatiefilm 'The Spirit of Christmas", waarin de oorspronkelijke Cartman 'Kenny' heette, en de overige karakters nog geen namen hadden. Even leek het er op dat South Park nooit uitgezonden zou gaan worden. Hoewel Parker en Stone in 1995 werden gevraagd om een tweede korte film te maken, weigerde andere zenders om een televisieserie uit te zenden waar een animatie als Mr. Hankey in voor kwam.

De eerste korte video's van Parker en Stone bleken echter razend populair op het internet. Comedy Central ging daarom akkoord met het (in eerste instantie) uitzenden van 6 afleveringen. Parker en Stone verzamelde een klein team en deden er drie maanden over om de eerste episode "Cartman Gets an Anal Probe" te maken, die op 13 augustus 1997 werd uitgezonden.

Inmiddels is South Park internationaal een van de best bekeken satirische animatieseries. Volgens de makers Parker en Stone draagt het werken met een extreem korte deadline zeker bij aan dit succes. Het script van de afleveringen is nog niet geschreven voor het seizoen begint. Dit zorgt voor meer creativiteit en spontaniteit tijdens de productie en houdt de aflevering scherp en actueel.

STEMMEN kan vanaf a.s. vrijdag online (www.comedycentral.nl) op alle afleveringen, om te beginnen bij Seizoen 1. De meest gewaardeerde afleveringen van seizoen 1 zijn op zaterdag 6 augustus te zien om 19.55 uur. Elke volgende zaterdag zijn de beste afleveringen van het opeenvolgende seizoen te zien.


- EINDE BERICHT -