PRISCILLA, QUEEN OF THE CANALS Amsterdam GayPride (bootnummer 15)


AMSTERDAM, 20110730 -- Al vanaf één van de eerste edities vaart de vriendengroep uit Alkmaar / Amsterdam mee met de Canal Parade. In 2009 voeren ze onder de naam „pROZEcco‟: de boot geheel in de kleur roze aangekleed en de wijnglazen gevuld met de bekende prosecco-bubbels. Vorig jaar is gekozen voor het bruidsthema en was de naam van de boot omgedoopt tot de „GayBride‟. Dit jaar is gekozen voor het thema: “PRISCILLA, QUEEN OF THE CANALS”.

Het wauw-effect zit in de act bestaande uit 3 prachtige dames waar de vonken letterlijk vanaf springen, en natuurlijk de massa van zo'n grote groep die allen in één van de drie themakleuren te zien zullen zijn. De opdracht luidde dan ook voor een ieder die mee wil varen: wees creatief en maak je eigen creatie met de stoffen die door de organisatie beschikbaar worden gesteld. Het lijkt een lastige opdracht, maar het resultaat mag er zijn! Zelfs de hoofdtooien die de opvarenden zullen dragen zijn door een ieder zelf gemaakt tijdens een workshop!

“The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert” is een komedie / roadmovie uit 1994. De regie en de screenplay lag in de handen van Stephan Elliott. De film wordt gezien als een homo-campklassieker. De film is bijzonder door de kleurrijke en fantasievolle kostuums (waar de film een Oscar voor ontving), die voor de act van de dames worden gebruikt. Dit afgezet tegen de weidse, roodgekleurde outback van Australië maakt het effect nog sterker. De film bevat veel muziek, waaronder met name ABBA songs, met het nummer "Finally" van Ce Ce Peniston als finale. De film gaat over twee travestieten (Mitzi en Felicia) en een transseksueel (Bernadette) die besluiten met een bus vanuit Sydney, Australië, dwars door het binnenland naar Alice Springs te gaan om daar een aantal optredens te geven. De bus krijgt de naam "Priscilla, Queen of the Desert", en wordt roze geschilderd. Dit alles leidt tot aanvaringen met elkaar, en natuurlijk ook met de lokale bevolking. Na Australië en Nieuw Zeeland staat de kleurrijke productie “Priscilla, Queen of the Desert - The Musical” sinds maart 2009 op West End in Londen en vierde, na een try out periode in Toronto, in maart 2011 de première in New York.





pROZEcco