Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-07-2011

Radio
DE MAGISCHE MUZIEKFABRIEK (zomereditie)
Uitzending vanaf zondag 7 augustus
Radio 4 - 12.15 uur

DE MAGISCHE MUZIEKFABRIEK: KLASSIEKE ONTDEKKINGSREIS VOOR KIDS

Vanaf zondag 7 augustus zendt de TROS vier weken lang op Radio 4 DE MAGISCHE MUZIEKFABRIEK uit; een klassiek muziekprogramma voor kinderen.

DE MAGISCHE MUZIEKFABRIEK komt voort uit het idee dat een orkest een muziekfabriek is voor tovenaars. In de radio-uitzendingen komt elke week een muzikale bewerking van een spannend verhaal voorbij. Kinderen in de zaal en op het podium zijn onderdeel van de uitvoering.

Op zondag 7 augustus start de serie met een bewerking van het bekende muzieksprookje 'Peter en zijn Wolf'. Verteld door Eric Robillard en met muziek van Sergei Prokojev en Toek Numan.

Op zondag 14 augustus staat 'De rijke man en de nachtegaal' op het programma. Verteld door Willem de Vries en met medewerking van het kinderkoor van de Kathedrale Koorschool Utrecht. De muziek is van Theo Loevendie en Bob Zimmerman. Deze bewerking is genomineerd voor een belangrijke prijs voor baanbrekende educatieproducties rond klassieke muziek: de 'YEAH! Young EARopean Award'.

Op zondag 21 augustus is 'De Griezels' te horen, gebaseerd op het bekende boek van Roald Dahl, verteld door Remko Vrijdag. De muziek is van James MacMilan, Into the Ferment en Toek Numan.

Op zondag 28 augustus sluit DE MAGISCHE MUZIEKFABRIEK af met 'Een raadsel voor Roosje', naar het boek van André Sollie. Verteld door Eric Robillard en met medewerking van het kinderkoor van de Kathedrale Koorschool Utrecht. Met muziek van Edward Elgar en Toek Numan.

Bekijk de vier opnames via de volgende link: http://www.radio4.nl/mmf