Ingezonden persbericht


( P E R S B E R I C H T )

Amsterdam, 28 juli 2011

Pop en klassiek komen samen in Het Concertgebouw

Ilse DeLange en Alain Clark in duet tijdens de BankGiro Loterij Jubileumconcerten

Ilse DeLange, Alain Clark en Wibi Soerjadi brengen op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus pop- en klassieke muziek bij elkaar in Het Concertgebouw in Amsterdam. Tijdens de concertreeks zingen Ilse DeLange en Alain Clark voor het eerst samen een duet. Gastheer Leo Blokhuis neemt het publiek mee op reis door vijftig jaar muziekgeschiedenis.

Initiatiefnemer van de reeks concerten is de BankGiro Loterij, die dit jaar 50 jaar bestaat. De loterij onderstreept door de organisatie van de jubileumconcerten haar rol als dé cultuurloterij van Nederland. Vanwege de 50ste verjaardag van de BankGiro Loterij deelt de loterij dit jaar extra prijzen uit. Ruim 10.000 deelnemers wonnen gratis kaarten voor het BankGiro Loterij Jubileumconcert. Daarnaast zijn er tot en met zondag 31 juli kaarten te winnen via de website jaikwilerbijzijn.nl, ook voor mensen die niet deelnemen aan de cultuurloterij.

Naast Ilse DeLange, Alain Clark en Wibi Soerjadi treedt ook het Italiaanse vader en dochter duo Sandra & Tony Alessi op. Alle artiesten worden begeleid door het orkest van Stephan Geusebroek. Stephan en zijn orkest begeleidden eerder onder andere Trijntje Oosterhuis, Xander de Buisonjé, Candy Dulfer, Waylon, Jacqueline Govaert, Caro Emerald en Karin Bloemen. Ook internationale artiesten, zoals Chaka Khan en Tara McDonald, stonden onder muzikale (bege)leiding van Stephan Geusebroek.

BankGiro Loterij Concert met Ilse DeLange, Alain Clark en Wibi Soerjadi, op 5, 6 en 7 augustus om 15.00 uur en 20.00 uur in Het Concertgebouw in Amsterdam.

www.jaikwilerbijzijn.nl

----------
BankGiro Loterij
In 2011 bestaat de BankGiro Loterij 50 jaar. Ooit begonnen als de Katholieke SUS-loterij (Sla uw Slag) is deze loterij via enkele naamswijzigingen uitgegroeid tot wat ze nu is: dé cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij wil cultuur in Nederland behouden en bevorderen. Daartoe steunt de BankGiro Loterij 57 begunstigden - musea, monumenten en andere organisaties - die actief zijn op het terrein van cultuur. In 2010 leverden de loterijactiviteiten een afdracht aan de begunstigden op van bijna 60 miljoen euro, geld dat is bijeengebracht door de 750.000 deelnemers.

----------

----------

Noot voor de redactie,