Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.45 uur

Utrecht, 07-08-2011

Doortastende burger

VEENENDAAL Een doortastende burger reageerde vrijdag 5 augustus op geschreeuw en hield een fietsdief aan.

Rond 17.25 uur zag een 63-jarige bewoonster van een woning aan de Zijdevlinderhoek dat een jongeman haar fiets uit de tuin stal en ermee wegfietste. Zij rende schreeuwend achter hem aan. Een 35-jarige fietser uit Veenendaal bedacht zich geen moment en zette de achtervolging in. Hij wist de jongen in te halen en vast te houden.

Gewaarschuwde agenten hielden de verdachte, een 21-jarige jongeman uit Veenendaal, aan. Zij brachten hem over naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Niet handenvrij bellen leidt tot meer

LANGBROEK Een automobilist voerde op vrijdagavond 5 augustus een telefoongesprek, dat uiteindelijk duur uit bleek te pakken.

Rond 20.05 uur controleerde een agent op de Cotherweg een 41-jarige automobilist uit Doorn omdat hij had gezien dat de man tijdens het rijden niet handenvrij aan het bellen was. Daarbij bleek dat de man te veel had gedronken en dat hij nog een boete van 175 euro open had staan. De Doornaar werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse blies hij 635 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het niet handenvrij bellen. Tevens raakte hij zijn rijbewijs kwijt en moest hij de 175 euro betalen.