Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.45 uur

Utrecht, 07-08-2011

Schuttingbrand SOEST In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 augustus raakte een schutting door brand beschadigd.

Rond 01.00 uur hoorde een bewoner gerommel en geknetter aan de achterzijde van woningen aan de Professor Lorentzlaan. Hij dacht dat iemand een vuurkorf aan had gestoken. Kort daarna zag hij echter dat daar een schutting in brand stond. De brandweer en politie werden gewaarschuwd. De brandweer had het vuur snel geblust. De schutting raakte beschadigd. Gezien de aangetroffen sporen gaat de politie uit van brandstichting.

Aan getuigen die rond 01.00 uur iets verdachts op of in de omgeving van de Professor Lorentzlaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Met drank op sloot in

BAARN Een automobilist die te veel had gedronken, belandde in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 augustus in een sloot.

Rond 02.30 uur reed een 18-jarige automobilist uit Bunschoten over de Eemdijk. Bij hem in de auto zat zijn vriendin. In een bocht verloor hij de macht over het stuur, raakte van de weg en kwam met de voorzijde van de auto in een sloot tot stilstand. Beide inzittenden raakten niet gewond.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Daar bleek dat de Bunschoter te veel had gedronken en zij hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 325 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.