Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 07-08-2011

Aanrijding

AMERSFOORT Op zaterdagavond 6 augustus vond een aanrijding tussen een microcar (brommobiel) en een auto plaats. Drie betrokkenen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 18.25 uur reden een 48-jarige automobilist uit Amersfoort en een 42-jarige vrouw in een microcar over de Maatweg. Bij de vrouw zaten twee kinderen van 5 en 9 jaar oud in het voertuig. Bij de kruising met de Ringweg-koppel sorteerden beiden voertuigen rechts voor, de vrouw reed over de meest rechter rijstrook, de man de linker. De Amersfoortse nam de bocht echter te ruim, waardoor zij tegen de rechterflank van de auto botste. Zij verloor de macht over het stuur, botste tegen een verkeersheuvel en een reclamebord, draaide 180 graden en kwam op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer tot stilstand.

De vrouw raakte gewond en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De kinderen werden voor onderzoek per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Zij bleken geen noemenswaardig letsel te hebben opgelopen. De Amersfoortse bleek een gebroken jukbeen te hebben opgelopen.

Familietwist

AMERSFOORT Vanwege een familietwist is de politie op zaterdag 6 augustus twee keer in actie gekomen.

Rond 15.35 uur kreeg de politie de melding van een conflict in een woning in de wijk Liendert. Ter plaatse bleek het te gaan om een familieconflict, waarbij een 33-jarige vrouw uit Amersfoort door een 25-jarig familielid uit Hilversum was mishandeld. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de verdachte er al vandoor te zijn gegaan. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Zij had letsel aan haar hoofd en nek. De politie zet het onderzoek naar de 25-jarige verdachte voort.

Rond 21.35 uur kreeg de politie de melding dat er een conflict bij een woning in de wijk Schuilenburg gaande zou zijn. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Ter plaatse bleek het een voortzetting van het familieconflict van eerder die dag te zijn. Nu zou het bij woorden zijn gebleven en niemand wenste aangifte te doen. Agenten controleerden een auto, waarmee enkele betrokkenen waren gekomen. Daarin troffen zij een houten stok aan. Daarop hielden de agenten een 19-jarige jongeman uit Hilversum aan. Hij is voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht.

Smurfagressie

AMERSFOORT Een kijker van de momenteel draaiende smurfenfilm mishandelde op zaterdagmiddag 6 augustus een kijkster van die film.

Rond 16.15 uur bevond een 35-jarige vrouw uit Huizen zich in de bioscoop aan de Snouckaertlaan. Zij bekeek met haar 8-jarige dochtertje de film De Smurfen. Achter haar zat een 40-jarige man uit Amersfoort met zijn zoontje. De man stoorde zich aan het telefoongebruik van de Huizense vrouw en zei daar wat van. Toen zij daarop reageerde, ontstond er een woordenwisseling tussen beiden, waarop de man zo boos werd, dat hij haar een vuistslag in het gezicht gaf.

Het slachtoffer liep een bloedneus op en verliet de zaal. De politie werd gewaarschuwd en agenten hielden de 40-jarige Amersfoorter aan, die in verband met de pauze ook net de zaal had verlaten. Zijn zoontje werd opgehaald door een familielid. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakte ter zake mishandeling. Het slachtoffer bleek een gekneusde neus te hebben opgelopen. Zij deed aangifte van mishandeling.

Mishandeling

AMERSFOORT Een man raakte in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 augustus gewond bij een caféruzie.

Rond 02.55 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij voor een horecagelegenheid aan de Soesterweg. Ter plaatse bleek dat een 40-jarige man uit Amersfoort en een 41-jarige plaatsgenoot ruzie hadden gehad. Daarbij had de 40-jarige man meerdere klappen in zijn gezicht opgelopen. Hij had letsel in zijn gezicht en werd voor behandeling per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht. Agenten hielden de 41-jarige verdachte aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.