Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 07-08-2011

Opel verbouwt tuin

MIJDRECHT Een Opel belandde in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 augustus in een tuin. De auto en tuin liepen pittige schade op, maar de auto en bestuurder verdwenen.

Rond 08.15 uur werd de 70-jarige bewoner van een woning aan de Adelricusstraat erop gewezen dat zijn hekwerk en voortuin waren vernield. In de voorgaande nacht was een automobilist de tuin ingereden. Daarbij was een hekwerk over een zevental meters vernield en was de tuin omgeploegd. Op de plaats van het ongeval lagen koelvloeistof en onderdelen van een auto. Het spoor van de koelvloeistof was tot de Hoofdweg te volgen, maar liep daar dood.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen geen beschadigde auto aan. Wel bleek uit onderzoek dat de onderdelen op een Opel thuishoorden.

Aan getuigen van het ongeval of mensen die weten waar een Opel met verse aanrijdingschade (waaronder lekke radiateur) staat, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Automobilist ervandoor

MAARSSEN Een automobilist had in de vroege ochtend van zaterdag 6 augustus kennelijk een kwaad geweten en ging er voor de politie vandoor. Hij kreeg een aanrijding.

Rond 04.30 uur stopten agenten voor een verkeerslicht op de Ruimteweg. Zij zagen dat een automobilist naast hen stond, die heel erg zijn best deed de andere kant op te kijken. De agenten vonden dit verdacht. Toen zij vervolgens voor de auto reden, gaven zij de bestuurder een volgteken. In plaats van de politieauto te volgen, reed hij echter met hoge snelheid de andere kant op.

De agenten keerden en gingen achter hem aan. Daarbij zagen zij dat hij met een snelheid van ruim honderd kilometer per uur over de Ruimteweg reed, waar 50 km/u het maximum is. Door de hoge snelheid raakten de agenten het zicht op hem kwijt. Vervolgens zagen zij dat de auto op de kruising Safariweg-Bisonspoor uit de bocht was gevlogen. De auto was in de groenstrook beland en tegen een lantaarnpaal gebotst. De automobilist, een 34-jarige man uit Utrecht, was niet gewond geraakt. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Hij rook naar alcohol en bij de ademanalyse blies hij 245 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zijn auto is door een takelwagen weggesleept.

Te hard, rijbewijs kwijt

BREUKELEN De politie heeft het rijbewijs van een bestuurder in beslag genomen omdat hij met ruim 50 km/u de maximum snelheid overschreed.

Agenten van een onopvallend videovoertuig zagen vrijdagavond omstreeks 19.45 uur een bestuurder met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam rijden. Na een meting werd het voertuig op 159 km/u geklokt. Dit betrof een wegdeel waar maximaal 100 km/u gereden mag worden. De 46-jarige bestuurder uit Rotterdam kreeg ter hoogte van Vinkeveen een stopteken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Bestuurder onder invloed

WOERDEN Zaterdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 23.05 uur een bestuurder achteruit vanaf een parkeerterrein aan de Oostsingel rijden. De bestuurder had zijn voertuig niet goed onder controle en reed bijna tegen een paal aan. Nadat het de bestuurder gelukt was het terrein te verlaten werd hij door de agenten op de Oostsingel aan de kant gezet. De 24-jarige Poolse man zonder vaste woon of verblijfplaats moest een blaastest afleggen.

Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 675 ug/l uit. Toen de agenten het rijbewijs van hem wilden invorderen bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Aangehouden voor belediging en openlijk geweld

WOERDEN In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 zondag augustus heeft de politie twee vrouwen aangehouden omdat zij agenten beledigden en geweld pleegden.

Tijdens de surveillance troffen agenten op de Oostdam twee groepjes mensen aan die het met elkaar aan de stok hadden. Om de partijen te scheiden sommeerden de agenten hen om door te lopen. Nadat de rust weer was teruggekeerd vond een 31-jarige vrouw uit Wateringen het nodig één van de agenten uit te schelden. Ook toen de agent haar meerdere malen aansprak op haar gedrag bleef de vrouw de agent uitschelden. Uiteindelijk vond de agent het genoeg en hield de vrouw aan.

Hierop begonnen meerdere mensen uit de groep zich te bemoeien met de aanhouding. De vrouw verzette zich hevig. Uiteindelijk werd zij met gepast geweld geboeid en overgebracht naar het bureau. Ook een tweede vrouw, 38 jaar uit Bodegraven, werd aangehouden. Tegen beide vrouwen werd proces-verbaal opgemaakt voor belediging en openlijke geweldpleging.