Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 07-08-2011

Meisje beroofd

UTRECHT Vrijdagavond werd een meisje door een aantal jongens beroofd van haar mobiele telefoon.

Omstreeks 20.15 uur kwam een 12-jarig meisje naar het bureau en gaf aan dat zij beroofd was. Het meisje verklaarde dat zij rond 19.15 uur samen met een vriendin over de Kaap Hoorndreef liep. Het meisje werd op een gegeven moment benaderd door een groepje jongens. Eén van de jongens sloeg de mobiele telefoon van het meisje uit haar handen en gaf deze door aan zijn vriendjes. De jongens gaven dat zij haar telefoon terug kon krijgen in ruil voor onzedelijke handelingen. Zij ging hier niet op in. De jongens liepen vervolgens weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Auto te water

UTRECHT Zaterdagavond raakte een bestuurder met zijn auto te water. Een getuige wist hem te redden.

Een 38-jarige automobilist uit Utrecht reed omstreeks 18.35 uur met zijn bestelbus over de Zuilense Ring in de richting van Utrecht. Plotseling verloor de bestuurder de macht over het stuur en raakte in de slip. De bus belandde uiteindelijk in het water. Een 20-jarige getuige uit Utrecht zag het ongeval gebeuren en kwam direct in actie. Hij sprong in het water en trok het portier van de bus open. Hierna greep hij het slachtoffer en trok hem uit zijn bus. De inmiddels gearriveerde politie nam samen met het personeel van een ambulance de zorg van het slachtoffer over.

Het slachtoffer was niet gewond geraakt. De agenten roken een sterke alcohollucht en zagen dat de man zeer onvast te been was. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 500 ug/l. Uit voorzorg werd de Utrechter wel meegenomen naar het ziekenhuis. Hij zal zich later bij de politie moeten melden en zijn rijbewijs inleveren. De politie prijst het snelle en kordate optreden van de getuige. Hiermee is voorkomen dat het slachtoffer mogelijk was verdronken.

Brandstichting

UTRECHT In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 augustus ontstond brand in een kelderbox van een flat. De brand bleek aangestoken.

De politie kreeg omstreeks 00.05 uur een melding dat er brand was uitgebroken bij een flat aan de Rooseveltlaan. Ter plaatse kwamen dikke rookwolken uit het portiek van de flat. De brandweer wist de brand snel te blussen. Uit eerste onderzoek bleek dat de brand was aangestoken in één van de kelderboxen. De politie is op zoek naar mogelijke getuige(n) van de brandstichting. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad,

tel.: 0900 88 44.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Zaterdagmorgen heeft de politie in een huis een hennepkwekerij aangetroffen.

De politie ging naar aanleiding van binnengekomen informatie en onderzoek naar een huis aan de Moezeldreef. In de woning zou mogelijk een hennepkwekerij zijn. Eenmaal bij de flat troffen de agenten medewerkers van de energiemaatschappij aan. Een deel van de bewoners zat regelmatig zonder stroom doordat de hoofdstoppen er uitsloegen en de oorzaak vermoedelijk bij de bewuste woning zat.

Nadat de deur van het huis was geforceerd troffen agenten een hennepkwekerij met ruim 400 planten aan. Alle apparatuur en de planten werden in beslag genomen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom op een gevaarlijke manier illegaal werd afgetapt. De politie weet wie de huurder van het huis is. De 25-jarige man uit Utrecht zal ontboden worden op het bureau.

Man rijdt met scooter op agent in

DE MEERN In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 augustus reed een man in op een agent die hem tot stoppen dwong.

Tijdens de surveillance zagen agenten op het parkeerterrein aan de Meerndijk een auto staan met drie personen erin. Bij de auto stond een andere man op een scooter. Bij het zien van de politie ging de man op de scooter ervandoor. Agenten vertrouwden het niet en reden achter de scooterrijder aan. Deze maakte een rondje en kwam uiteindelijk weer op het parkeerterrein terug. Omdat de agenten het idee hadden dat de man uit handen van de politie wilde blijven, splitsen zij zich op. Eén agent stapte uit en ging op de Meerndijk staan en de andere agent reed met de politieauto achter de scooterbestuurder aan.

De man kreeg op de Meerndijk een stopteken van de agent. Hieraan voldeed hij niet en gaf gas. Hierdoor reed hij tegen de agent aan en kwamen beiden ten val. De 21-jarige man uit IJsselstein werd aangehouden. Een andere man zag kans de scooter op te pakken en weg te rijden. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij ook onder invloed was. Hij blies 500 ug/l op het ademanalyseapparaat.

Mannen aangehouden voor bezit en handel in verdovende middelen

UTRECHT De politie heeft zaterdagmiddag een man aangehouden omdat hij in het bezit was van verdovende middelen.

Agenten controleerden omstreeks 12.45 uur een mogelijke gebruiker van drug op de Brasemstraat. Tijdens de controle zagen zij een andere man langsfietsen die duidelijk contact probeerde te maken met de man die door de agenten werd gecontroleerd. De agenten hadden het vermoeden dat het mogelijk een handelaar was. Nadat de controle was afgelopen zagen zij de man wederom langsfietsen. Hierop werd hij staande gehouden en gecontroleerd. Tijdens de fouillering troffen agenten ruim 32 bolletjes met verdovende middelen bij de 22-jarige man uit Utrecht aan. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het bureau.

UTRECHT Op de Voorstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 augustus een man aangehouden omdat hij in bezit was van drugs en die probeerde te verkopen.

Een getuige belde omstreeks 05.35 uur naar de politie omdat hij in de omgeving van de Voorstraat was aangesproken door een man die hem drugs wilde verkopen. Aan de hand van het opgegeven signalement zagen agenten de dealer op de Voorstraat lopen. De 19-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. Tijdens de fouillering trof de politie 7 pakjes met verdovende middelen aan. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.