Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 07-08-2011

Autos te water

VIANEN In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 augustus belandden twee auto te water.

Op zaterdag rond 11.50 uur kreeg de politie de melding dat op de Kanaalweg ter hoogte van de bibliotheek een auto te water was geraakt. Dat zou de voorgaande nacht zijn gebeurd. Agenten gingen ter plaatse en spraken met een getuige. Hij verklaarde dat een bekende van hem, een 41-jarige man uit Vianen, daar de voorgaande met zijn bestelauto te water was geraakt. Hij was daarbij lichtgewond geraakt en was naar het ziekenhuis gegaan.

Duikers gingen op de Kanaalweg te water om de bestelauto op te vissen. Daarbij kwam eerst een Citroën ZX boven water, die kennelijk daar geparkeerd had gestaan, door de bestelauto was aangereden en ook te water was geraakt. Vervolgens werd de bestelauto op het droge getakeld.

De politie maakt proces-verbaal tegen de 41-jarige Vianees op voor het verlaten van de plaats van een ongeval.

Aanrijding letsel

NIEUWEGEIN Vrijdagmiddag vond een aanrijding tussen een bromfietsbestuurder en een auto plaats. Hierbij raakte de bromfietser gewond.

Een 16-jarige jongen uit Nieuwegein reed omstreeks 15.10 uur op zijn bromfiets uit het park in de richting van de Duetlaan. Ter hoogte van de uitrit kwam een 30-jarige vrouw uit Nieuwegein met haar auto aanrijden. De vrouw zag de jongen over het hoofd en een aanrijding ontstond. De jongen raakte gewond en werd met beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw bleef ongedeerd. De bromfietser droeg geen helm en had geen rijbewijs. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.